Beskrivning

Istanbul för matälskare (se även en annan reseguide, om du har tänkt dig till Istanbul, som heter Istanbul Style City – du återfinner den i min förra auktion!)

Istanbul är staden där två världar möts.

Kommer man från öster verkar den västerländsk, och kommer man från väster verkar den snarare orientalisk. Staden är en smältdegel där många kulturer skapar nya kulturella uttrycksformer inte minst på matområdet. Den här boken guidar dig till de bästa matupplevelserna antingen du är ute efter en snabb måltid på gående fot eller vill uppleva en magiskt kulinarisk kväll med utsikt över Marmarasjön.

Den hjälper dig också att hitta de bästa affärerna om du vill köpa med dig maten hem. Men detta är inte enbart en praktisk reseguide, den är även en kokbok med recept som låter dig återskapa dofterna från kryddbasarerna hemma i ditt eget kök. Recepten är enkla och anpassade till svenska förhållanden.

Boken innehåller dessutom intervjuer och artiklar om den turkiska maten. Vid ett besök i Istanbul får du inte bara tillgång till det traditionella turkiska köket och det nya köket, utan till mat från hela Mellanöstern.

Den häftade boken (s k danskt band) i förlagets mjuka, dekorerade pärmar är helt ny och i nyskick! Boken är rikligt illustrerad med fotografier från Istanbul samt av olika maträtter.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 227/146 mm
Ryggbredd ca 12 mm
Vikt ca 425 gram
Sidantal 208
Författare Pat Yale
Förlag Berättarförlaget
Språk svenska
Utgivningsår 2010
ISBN 91-85755-37-0

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektsnr 630172789

Visningar 18

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 21 apr 18:30

Istanbul för matälskare – läcker guide inför resan till Istanbul

Utropspris

|0 Bud

110 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 957 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?