Beskrivning

Typografisk handbok - Christer Hellmark
Fint skick.

Typografisk handbok är sedan många år standardboken om typografi på svenska, konkret hjälpreda och normgivare på det grafiska området. Den används i undervisning på alla nivåer, oundgänglig för var och en som arbetar med text.

Tillsammans med Svenska Akademiens ordlista och Språk- nämndens skrivregler står den numera tätt tryckt intill många datorer. Den femte upplagan är kompletterad med en praktisk ordlista på svenska och engelska som innehåller termer och begrepp med anknytning till typografi, grafisk produktion och publicering.

Ur innehållet: Den lättlästa texten, Praktiska skrivregler, Mått och måttsystem, Typografiska regler för skiljetecken, förkortningar, siffror, rubriker, indrag och uppställningar, Ombrytningsregler, Marginaler, Paginering, Bildplacering, Korrekturläsning, Omfångsberäkning, Horungar m. m.

Foto: Andreas Lind

Christer Hellmark är grafisk designer och bokformgivare med bakgrund som journalist och förlagsredaktör. Han har skrivit böcker om tryckfrihet, journalistik och typografi, bl.a. Bokstaven, ordet, texten (1997) och Ord & form (2000).

Om Typografisk handbok:

... ett måste för alla som någonsin känt sig det minsta intresserade av typsnitt och anfanger, kerning och radfall och andra hemliga ord i typografernas rövar- språk, eller den som bara vill lära sig mer om förhållandet mellan böckernas innebåll och form.<<

Uppl. 5, 2006.
Stockholm: Ordfront förlag

ISBN 91-7037-088-5

Objektsnr 630228211

Visningar 37

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 28 apr 21:33

Typografisk handbok - (Christer Hellmark) - kurslitteratur

Utropspris

|0 Bud

170 kr

Slutar om

jkarlsson70

Karlstad, Sverige

5.0

jkarlsson70

Verifierad

Toppsäljare

123 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?