Beskrivning

De mina och annat gammalt krafs: Snabba teckningar, lustiga berättelser och fyndiga verser av Larsson, Carl

ISBN 9100483397
Inbunden bok
Publicerad: Stockholm, Bonnier, 1983
Tillverkad: Spanien
Språk: Svenska
Sidor: 140

”En inte så känd sida av Carl Larssons konstnärskap är de snabba teckningarna som oftast föreställer scener ur familjelivet. De är fyllda av humor och älskvärd självironi och följda av lustiga berättelser och fyndiga verser."

"Tycker du, Kajsa, att det är oblygt av mig att ytterligare pracka våra små söta barn på en publik, som kanske otåligt ska ryta att den haft nog av våra uschla ungar? Nej, du tycker att dessa ytterst intressanta barn ej för mycket kan tränga in i det allmänna medvetandet." Så skrev Carl Larsson år 1883 till sin hustru Karin och det brevet inleder den här boken. 1895 utkom hans första bok, "De mina", som innehåller en serie av dessa oförargligt karikerade interiörer.

Boken blev en framgång hos både press och publik och kär familjeläsning i hela Sverige. 1919 kom en andra upplaga som julalbum: "De mina och annat gammalt kraft", utökad med uppsatser av Carl Larssons flitiga penna, nya teckningar, däribland den berömda reseberättelsen "Från Stockholm till Messina", samt åtskilliga färgbilder. Nu har boken omarbetats på nytt. En del textavsnitt, som inte längre känns aktuella, har fått ge plats åt en lång rad nya färgplanscher, de flesta föreställande hustru och barn vid olika åldrar och i olika sysselsättningar. Några är välbekanta för den stora skaran av Carl Larsson-beundrare men flertalet är okända och fräscha för oss alla.”

Objektsnr 630677481

Visningar 24

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 19 maj 19:28

Carl Larsson - De mina och annat gammalt krafs

Pris

49 kr

Kundkorg

Göteborg , Sverige

4.9

Kundkorg

Verifierad

Toppsäljare

544 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar|Fri frakt över 499 kr

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?