Beskrivning

Maffia : den kompletta historien

av Shanty, Frank
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2010. 347 sidor.

Mycket gott skick.

Maffia - den kompletta historien tar oss med på en resa genom den internationella organiserade brottsligheten; genom våld och korruption, politik och business. Det är en fängslande och skrämmande berättelse om hur maffian skapades av samhället - och hur samhället i sin tur skapades av maffian.Den maffiarelaterad verksamheten sprider sig med lavinartad hastighet och beräknas idag utgöra en femtedel av världens BNP. Frank Shanty, expert på organiserad brottslighet, kartlägger här maffians olika förgreningar, både historiskt och i modern tid. I texter, kartor och ett rikt bildmaterial porträtterar han den sicilianska cosa nostran, den napolitanska camorran, den kalabriska ndranghetan, den japanska yakuzan, den amerikanska, ryska och jugoslaviska maffian, de kinesiska triaderna, de latinamerikanska knarkkartellerna och de irländska och judiska syndikaten.Vi får dessutom möta ett antal mytomspunna män som väckt fruktan men också skapat pengar och berömmelse i Hollywood: Al Capone, Lucky Luciano, Frank Nitti, Dutch Schultz och Mickey Cohen med flera; liksom de skådespelare som fascinerats av dem: Marlon Brando, Al Pacino och James Caan i Gudfadern,Tony Soprano i Sopranos ... för att bara nämna några

---------------------------------------------------------------------------------

Svensk Maffia : fortsättningen


av Lasse Wierup - Matti Larsson
Inbunden bok. Reporto Förlag. 2011. 408 sidor.

Gott skick. / Mycket gott skick

Tre år efter succéboken Svensk maffia - en kartläggning av de kriminella gängen berättar journalisterna Lasse Wierup och Matti Larsson om vad som hände sedan.

Fler och fler unga män skulle kämpa för att slå sig in i den värld där den våldsammaste vinner. Otåliga 90-talister hade inte tid att gå den långa vägen utan bildade egna grupper. Frustrationen i segregerade förorter kanaliserades genom nya gäng. Konkurrensen utlöste krig och konflikter i helt en ny omfattning. Och i tysthet fortsatte de mest välorganiserade att bygga upp sina förmögenheter.

Men för första gången samlade Sverige sig också till ett gemensamt motstånd. Det är under 2010-talet som den verkliga kampen mellan samhället och gängen kommer att stå.

Objektsnr 631064522

Visningar 14

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 23 maj 10:45

Två böcker om Maffian. Den internationella och den Svenska.

Pris

110 kr

Nalta bårti vort

Lillpite, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

215 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?