Beskrivning

Svenska värsar åren 1945-68. Med kommentartexter ur samtida, senare och tidigare litteratur. En lyrikantologi sammanställd av Manne Stenbeck. (W&W serien 334)

Format: Pocket
Språk: Svenska
Utgiven: 1973
Förlag: Wahlström & Widstrand
Omslag: Per Åhlin
Antal sidor: 244
ISBN: 9146118640

Svenska värsar är en personlig och annorlunda lyrikantologi. Den placerar läsaren mitt i idédebatten. Den tolkar och suggerar sammanhang på ett sådant sätt att den omöjliggör ett passivt läsande av texterna. Därför lämpar sig boken även för undervisningssammanhang, såväl för det fria bildningsarbetet som för gymnasieskolan.

Boken är uppbyggd kring ett antal centraltexter; dikter från åren 1945-68 som i just det årets utbud av svensk lyrik kan tillmätas tyngd och som bidrog till debatten, men inte bara till en i trängsta mening "litterär" debatt.

Kring varje sådan centraltext har grupperats ett antal kommentartexter, hämtade ur samtida, tidigare och senare litteratur, tidningsnotiser, debattartiklar eller romaner. S& kan tex en kommentar till Ekelöfs Dykaren i Drömmen ser med Cyklopöga vara ett utdrag ur en handbok om sportdykning och till Stig Sjödins Sotfragment ett kapitel ur Jean Hermansons och Folke Isakssons Nere på verkstadsgolvet.

Antologins mönster vävs samman av Manne Stenbecks vinjetter som inleder varje år och text. Svenska värsar har sin pendang i Svenska texter, ett urval svensk prosa efter 1940, som utkom 1968.

Skick
Fint läst skick. Namnad på inlagans första blad.

Betalning
Betalning ska ske inom 3 dagar efter avslutad auktion. Om du behöver invänta lön, barnbidrag, pension m.m. så hör gärna av dig.

Frakt
Se gärna mina andra auktioner, jag samfraktar gärna. Vid fler vunna auktioner skriv till mig så väger jag alla varor och ser vad frakten blir innan betalning.

Leverans
Packas noga och skickas spårbart. Ansvarar ej för postens slarv. Varan skickas inom 3 arbetsdagar efter betalning. Erbjuder avhämtning om du vill slippa fraktkostnad.

Objektsnr 630368976

Visningar 31

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 16 maj 11:30

Svenska värsar åren 1945-68 av Manne Stenbeck (W&W serien 334)

Pris

50 kr

Tillvarataga

Vällingby, Sverige

5.0

Tillvarataga

Verifierad

Toppsäljare

250 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?