Beskrivning

TRE ANSIKTEN MED BLICKEN MOT ÖSTER (DVD)

Manus, idé och ciceron: Carl T. Ek (2014)


1700-talets Göteborg blickade mot öster, och tre män gjorde det kanske mer än många andra. Dessa var Niclas Sahlgren, William Chalmers och Pehr Dubb. Tre ansikten som i mer än en bemärkelse såg mot den uppgående solen i öster. För affärer, stadsbyggnad och mer kunskap och visdom.

Tre kortfilmer (cirka 25 minuter vardera) om tre betydande ansikten under Göteborgs 1700-tal och tidiga 1800-tal.

Niclas Sahlgren - Den odödlige ostindiefararen


Niclas Sahlgren var en föregångsman, och en resenär i dubbel bemärkelse. En lysande man från flera synvinklar, och som gått till historien som den store donatorn och grundaren av Sveriges mest framgångsrika företag någonsin.

William Chalmers - Ett liv i affärer och reformer


William Chalmers såg sådant som få andra såg. Mot öster blickade han hela sitt liv, och fann sin inspiration. Och det gav Göteborg och Sverige några av vårt lands främsta institutioner.

Pehr Dubb - En upplyst despot i Göteborg


Pehr Dubb, en man som rätta kan kallas Göteborgs andre grundare. Hela sitt liv levde han för att tjäna samhället, ett samhälle som han gav sitt liv för. Han kände sina egna plikter, och liksom solen som stiger upp i öster för att upplysa och styra världen, så tog Pehr Dubb sin plats i Göteborg för att upplysa och styra sin stad.

Objektnr 632747723

Visningar 27

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 8 jun 23:59

TRE ANSIKTEN MED BLICKEN MOT ÖSTER (DVD)

Pris

59 kr

C.A.T.E.

Göteborg, Sverige

5.0

C.A.T.E.

Verifierad

Toppsäljare

161 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?