Beskrivning

Säljer nu en Yashica Electro 35 – en fantastisk rangefinder! Detta var den första i Electro-serien, och även den första kameran med en elektroniskt kontrollerad slutare; en milstolpe i automatiseringen av kameror.

Har läst att den kallas för "poor man's Leica" på grund av sin höga kvalitet, fast mer ödmjuka prisklass.

Objektivet är i väldigt hög klass och ljusstarkt dessutom, med f/1,7 som största bländare.

Kameran har bländarautomatik, det vill säga att man väljer bländarvärdet och kameran väljer automatiskt slutartid. Smidigt, samtidigt som det mesta av den kreativa friheten behålls! Blir bilden för ljus så varnar kameran med den röda pilen och när slutartiden blir lång varnar den med den orangea pilen ovanför (se bild 2). Pilarna syns även i sökaren.

På baksidan finns en knapp som fungerar som batterikontroll, som lyser upp lampan bredvid (se bild) – på tal om det – batterierna som kameran brukade använda förr tillverkas inte längre, men det finns en smidig lösning till det problemet! Tejpa samman ett CR123A-batteri med två stycken LR44-batterier, pluspol mot minuspol, så fungerar kameran utmärkt!

Objektivet är känt för att vara ljusstarkt och skarpt. Det heter Yashinon DX 1:1.7 f=45mm och på ovansidan av det sitter en timer. Allting verkar fungerar som det ska, med en liten anmärkning om att "battery check"-panelen saknar en skruv. Men den sitter fast bra ändå.

Läs mer om kameran här! I recensionen får kameran 9/10! Recensenten frågar sig om bilderna han tog verkligen var tagna med Electron och inte Leica Summicron!
http://www.analogakameror.se/Electro.html

Skickar med originalfodral.

Kolla gärna in mina övriga auktioner och köperbjudanden! Har mer kameror och tillbehör till salu.

Objektsnr 627888280

Visningar 247

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 31 mar 15:40

Yashica Electro 35 – Först, bäst och vackrast! – Kamerahistoria!

Slutpris

|

749 kr

Auktionen är avslutad

Jasonmb vann auktionen

Gustulf

Karlskrona, Sverige

5.0

Gustulf

Verifierad

Toppsäljare

326 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?