Beskrivning

En helt fantastisk kamera med respektabel tyngd (1265g), ligger som gjuten i handen. Zeiss Contax från 40-talet med Sonnar 1:4 135mm, där linserna ser klara och fina ut, och reglagen flyter fint. Det är en analog kamera, annars hade jag behållit den. Jag köpte den för linsen, men upptäckte att det, vad jag kan se, inte finns någon adapter för så gammal optik till min EOS. Jag gav 1495kr för den, så därför lägger jag ut den till samma pris, men hoppas ju att budgivningen tar fart för ett sådant här musealt föremål som samtidigt verkar fullt fungerande. Jag har nu dammat av linsen (se bild 1), och det fanns bara ytligt damm och inuti verkar linsen hel och fin. Toppenoptik. Allt andas kvalitet.

OBS Betänk att en optik idag kan användas av i princip alla kameror, jag har själv köpt adapter till mina Canon EOS 70D och 7D för M42, Pentax, Contax och Canon FD, och det verkar finnas för Hasselblad, Nikon, Sony och en mängd andra kameramärken. Det ger oss möjlighet att köpa de allra bästa objektiven oavsett vilket märke de är gjorde för. Ett tips: Amazon säljer tre adaptrar till M42 för samma pris som en säljs för här på Tradera.

Föremålets skick enligt bild/er. Möjlighet för sampackning finns om ni köper fler objekt, vilket reducerar portokostnaden kraftigt, se därför också mina övriga annonser. Portokostnad gäller inom Sverige. Se också mina övriga auktioner, jag lägger ut ett stort antal objekt med flera kameraobjektiv och mycket annat

Objektsnr 631565631

Visningar 64

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 5 maj 20:42

Zeiss Contax från 40-talet med Sonnar 1:4 135mm

Utropspris

|0 Bud

1 495 kr

Slutar om

Pelleba

Färjestaden, Sverige

4.9

Pelleba

Verifierad

Toppsäljare

1 318 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?