Beskrivning

Är du redo att fånga ögonblick som varar för evigt?

Canon A-1 är inte bara en kamera; det är en förlängning av din vision.

Upptäck skönheten i detaljerna och bredden i landskapet med Canon A-1 och dess 28mm f/2.8 FD-objektiv. Denna kamera är inte bara en apparat, det är en portal till en värld där varje bild berättar en historia.

Canon A-1 är designad för fotografer som ser världen annorlunda. Med sitt vidvinkelobjektiv kan du fånga allt från urbana landskap till vidsträckta naturscenerier. Dessutom ger f/2.8 bländaren dig möjlighet att fotografera i svagt ljus, vilket öppnar upp för nya kreativa möjligheter.

Varje funktion i Canon A-1 är noggrant utformad för att väcka känslor och intresse:
28mm FD-objektivet ger en naturlig synvinkel, perfekt för gatufotografi, landskap och arkitektur.
Ljusstyrkan på f/2.8 gör att du kan utforska djupet i dina bilder med vacker bokeh och skarp fokus på ditt subjekt.
Robust och pålitlig konstruktion av kameran säkerställer att den står emot tidens prövningar och blir en trogen följeslagare på alla dina äventyr.

Med Canon A-1 och 28mm objektivet blir varje fotografering en upptäcktsresa. Det är en inbjudan att se världen från ett nytt perspektiv och att dela din vision med världen.
Canon A-1 med 28mm f/2.8 FD-objektiv: För de stunder när du vill fånga mer än bara en bild, du vill fånga en känsla.

Specifikationer:

1. Programmerad Automatisk Exponering (Programläge): Canon A-1 var den första SLR-kameran som erbjöd ett elektroniskt styrt programmerat autoexponeringsläge. Istället för att fotografen manuellt väljer en slutartid och bländare, använde A-1:s mikroprocessor ljusmätarinformation för att automatiskt välja en kompromissad exponering. Detta var en banbrytande funktion vid den tiden och har sedan dess blivit standard på de flesta kameror.

2. Objektivkompatibilitet: Canon A-1 accepterar alla objektiv med Canon FD-bajonettfäste (infört 1971) eller Canon New FD-pseudobajonettfäste (ibland kallat FDn-fäste, infört 1979). Det kan också använda de flesta tidigare FL-objektiv och vissa äldre R (eller Canomatic)-seriens objektiv, även om funktionaliteten är begränsad. Observera att det inte är kompatibelt med Canons EF-bajonettfäste för autofokusobjektiv (infört 1987).

3. Storlek och Design: Canon A-1 är relativt kompakt för sin tid, men har en stor pentaprism och en avtagbar “action grip” som ger ett stadigt grepp. Kontrollerna på toppen är många och ovanliga i utseende, vilket ger kameran en robust känsla. Den är tillgänglig i en enda färg - helt svart.

4. Visning i Sökaren: I sökaren finns en numerisk display som visar både slutartid och bländare med röda LED-sjusegmentdisplayer. För att undvika imma från sökaren vid långa exponeringar kan LED-displayen stängas av och ögonstycket stängas med en lucka.

5. Tillbehör: Canon A-1 hade flera tillbehör, inklusive motor drive MA (automatisk filmframmatning upp till 5 bilder per sekund), Databack A (sekventiell numrering eller datumstämpling på filmen) och Speedlight 155A (guide nummer 56/17 vid ASA/ISO 100) och Speedlight 199A (guide nummer 98/30 vid ASA/ISO 100) elektroniska blixtar

“Vi välkomnar er att lägga ett bud på priset, med förbehåll för rätten att avslå det om så önskas.”

Objektsnr 631240245

Visningar 93

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 25 maj 13:07

Canon A-1: En Tidlös Klassiker för Fotografiälskare

Pris

3 299 kr

Adiskoba

Malmö, Sverige

4.9

Adiskoba

Verifierad

13 omdömen

Läs omdömen

Mer från samma kategori

Mer från samma kampanj

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?