Beskrivning

Mellan verkligheter - Fotografi i Sverige 1970-2000 - Between Realities -Photography in Sweden 1970-2000, av Kristoffer Arvidsson, Louise Wolthers och Niclas Östlind (redaktörer)

Från svartvita politiska protestbilder till konceptuell färgfotografi i storformat. Mellan verkligheter - Fotografi i Sverige 1970–2000 undersökte det fotografiska landskapet i Sverige under tre decennier. Det är en för fotografin händelserik och i denna omfattning hittills outforskad period, där en av de tydligaste tendenserna är utvecklingen från politiskt präglad dokumentärfotografi till fotografiets idag framträdande roll i samtidskonst och masskultur.

Utställningen fyllde en betydande lucka i förståelsen av fotografins närhistoria och är ett unikt samarbete mellan Göteborgs universitet, Göteborgs konstmuseum och Hasselbladstiftelsen. I samband med utställningen publicerades en omfattande bok med texter av en lång rad fotografer, kritiker och forskare verksamma på fotografifältet under perioden.

Fotografi i Sverige 1970-2000 - Mellan verkligheter skildrar fotografins historia i Sverige under tre händelserika decennier då kampen mellan ett dokumentärt förhållningssätt och ett mer konstnärligt synsätt löpte som en röd tråd genom svensk fotohistoria.

Förutom ett stort antal historiska dokument och centrala texter från perioden presenteras fjorton tongivande fotografer mera utförligt i bild, till exempel Dawid, Gunnar Smoliansky, Catharina Gotby, Gerry Johansson, Annika von Hausswolff och Tuija Lindström. Ett trettiotal skribenter och författare, bland andra Mara Lee, Kim Salomon, Sara Arrhenius, Leif Wigh, Ulf Bjereld och Iréne Berggren, medverkar med nyskrivna artiklar. En längre essä av Niclas Östlind ger en sammanfattande bild av tiden och ämnet. Boken är på svenska och engelska.

Den häftade boken (s k danskt band) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i mycket nära nyskick! Boken är mycket rikligt illustrerad med fotografier och reproduktioner i färg och svartvitt.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 281/210 mm
Ryggbredd ca 29 mm
Vikt ca 1760 gram
Sidantal 384
Redaktörer Kristoffer Arvidsson, Louise Wolthers och Niclas Östlind
Förlag Bokförlaget Arena
Språk svenska och engelska
Utgivningsår 2014
ISBN 91-78434183

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 78 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektsnr 618315135

Visningar 171

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 7 jan 16:49

Mellan verkligheter Between Realities Fotografi i Sverige 1970-2000

Slutpris

|

180 kr

Auktionen är avslutad

kimchi_22 vann auktionen

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 959 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?