Beskrivning

Bra skick, hanterad bok, se bilder. Avhämtning möjlig. Slutsåld på förlaget.

Att bo på sommarnöje har en lång tradition i Sverige. Under andra hälften av 1800-talet började de svenska städernas borgerlighet: grosshandlare, hantverksmästare och tjänstemän men även arkitekter och konstnärer bygga sig sommarnöjen, gärna villor och helst vid vattnet.
Ann Katrin Pihl Atmer och Jan Tham har rest längs kusten från Bohuslän till Norrbotten och med hjälp av bevarade miljöer från 1860-talet till 1920-talets slut skildrar de i ord och bild det kulturella fenomen som det klassiska svenska sommarnöjet utgör. Här får vi se unika miljöer som fortfarande andas sekelskifte och som aldrig tidigare visats: Storartade och personliga hus skapade av konstnärer men också enklare villor byggda av och för familjer med många barn och med drömmar om ett liv på landet som dock inte kunde förverkligas utan en stab av tjänstefolk.
Ann Katrin Pihl Atmer, fil doktor och docent i konstvetenskap med arkitekturhistoria som specialitet, berättar om sommarnöjets utveckling, om trädgårdsidéer, snickarglädje och sommarliv med fiske, bad och båtar. Hon porträtterar kända och okända arkitekter, och skildrar många av de människor som en gång skapade dessa villor och vars livshistorier ofta är fascinerande och oväntade.

Format Inbunden
Språk Svenska
Författare Annkatrin Pihl Atmer
Antal sidor 256
Utg.datum 2002-04-01
Förlag Albert Bonniers Förlag AB
Medarbetare Tham, Jan
Illustrationer ill.
Dimensioner 270 x 265 x 35 mm
Vikt 1500
ISBN 9789100569846

Objektsnr 627407061

Visningar 55

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 31 mar 19:47

SOMMARNÖJEN VID VATTNET / SLUTSÅLD PÅ FÖRLAGET

Utropspris

|0 Bud

299 kr

Auktionen avslutades utan bud

Filosofem

Norrköping, Sverige

5.0

Filosofem

Verifierad

Toppsäljare

1 061 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?