Beskrivning

Fotobok som inte går att få tag på längre.

Har endast använts några gånger, men kartong-fodralet har delvis släppt i limmet (om se bild), men är lätt att limma tillbaka om du vill.

Titel: Inferno And Paradiso
Författare: Alfredo Jaar, Julia Kristeva (Red), Umeå universitet. Bildmuseet

Bokens bakgrund:
Alfredo Jaar fotograferade folkmordet i Rwanda 1994 vilket förändrade hans liv. Han tog tusentalsbilder och säger själv att de var de hemskaste han någonsin tagit. Han var både fysiskt och psykiskt nedbruten när han kom hem. När han insåg att tidningar världen över rapporterade om folkmordet utan att verkligen dokumentera hemskheterna bestämde han sig för att inte visa sina bilder. Istället valde han att placera över 500 bilder i slutna arkivlådor som försågs med texter om vad bilderna föreställde. När han år senare fått perspektiv på sina upplevelser bad han andra fotografer som varit i Rwand att ta fram en underbar bild och en hemsk bild från deras egna samlingar.

Denna fotobok är resultatet av detta samarbete. Inferno innehåller hemska bilder och Paradiso innehåller "underbara bilder som fyller en med glädje och hopp om framtiden". Bilderna blev till slut en utställning i Sverige som Alfredo Jaar producerade i samarbete med Bildmuseet och Riksutställningar.

Denna starka bok upplevs bäst av att samtidigt söka mer information om bakgrunden bakom utställningen.

Objektsnr 628212087

Visningar 59

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 7 apr 18:56

Inferno And Paradiso by Alfredo Jaar

Såld för

29 kr
Annonsen är avslutad

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?