Beskrivning

Foderråvara av svenskt korn av högsta kvalitet från Orga Kvarn. Korn hel kärna.
Korn har en hårdare kärna och innehåller mer stärkelse än exempelvis havre. Används till flera olika sorters djur och kan med fördel användas till fjäderfä.

Storlek: 15 kg. Packat i papperssäck

Utmärkande egenskaper
Hel korn från Svenska åkrar. Användbart spannmålsslag med bra aminosyraprofil. Populärt spannmålsslag som passar till alla djurslag. Näringsmässigt kan man säga att korn ligger någonstans mellan havre och vete både vad gäller fiber-, stärkelse- och energiinnehåll.

Råvaruinnehåll
Korn, hela kärnor.

Näringsinnehåll per kg

Energi 11 MJ/kg
Råprotein 100 g/kg
Smb råprotein 80 g/kg
Kalcium 0,4 g/kg
Fosfor 3,5 g
Magnesium 1 g
Natrium 0,1 g
Torrsubstans 87 %
Växttråd 46 g
Råfett 18 g
Råaska 23 g

Utfodringsrekommendation

Korn skall utfodras helt eller lätt krossad. Korn kan utfodras till äldre fjäderfä från ca 7 veckors ålder, fibersammansättningen kan vara tuff för mage och tarm och bör inte utgöra hela spannmålsgivan. Maxgivan korn till vuxna fjäderfän ligger kring 15 %. Ankor har en egen kross i muskelmagen, därav kan ankornas utfodring med fördel fördelas med ca 10-15 % hel vete, 10-15 % hel korn och resterande med 70 % ankfoder i pelleterad form från ca 7 veckors ålder. Krossat spannmål håller sämre och förlorar snabbt sina vitaminer. Vid utfodring av ankor är det effektivast att använda foder i pelletsform. Pelleten har ett välbalanserat näringsinnehåll och de flesta viktiga mineralerna och vitaminerna finns med. Om fodret ges i blandform, dvs icke-pelleterat, måste ankorna äta mer för att få i sig alla ämnen de behöver. En anka behöver minst 14 gram protein/dag för en normal tillväxt, en ägganka i produktion behöver ca 31 gram/dag då mycket protein behövs för att bilda ägg.

Förvaras torrt och svalt. Bör förbrukas 6 månader från tillverkningsdatum. Se datumstämpel på säcken.

Avhämtning är kostnadsfri och kan osftast ske samma dag efter godkänt och betalt köp hos Kvackeriet på Värmdö. Du får ett meddelande när din beställning är klar för avhämtning. Vi kan erbjuda hemleverans till låg kostnad i Nacka/Värmdö/Haninge/Tyresö. Vissa datum levererar vi även i andra delar av Stockholm/Södermanland och Uppland. Hör av er innan betalning, så kan vi se om vi kan erbjuda billigare frakt till erat område. Frakt med Postnord, DHL och Schenker skickas till ombud. Vi erbjuder samfrakt till ombud som är max 20 kg/kolli.

Objektsnr 625745373

Visningar 61

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 4 apr 12:00

Svenskt Korn 15 kg (Hel), från Orga Kvarn. Oöppnat NYTT

Pris

175 kr
Annonsen är avslutad

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?