Beskrivning

Nyrenoverade OA14 i snyggt valnötsfanér. Varit helt isärplockade. Nu helrenoverade och i mycket bra skick. På detta par har extra möda lagts ned! Helt, rent, prydligt och med rätt komponenter!

Originalbasarna, SC165 med Alnicomagnet, är korrekt renoverade med korrigering av nedsjunkna spindlar, infärgning av blekta koner. Noggrant omkantade med shims och kontroll med tongenerator. SC165 1&2 är nog de element som passar bäst av ”original” elementen i OA14. Original diskanter individuellt kontrollerade och justerade. Alla element separat uppmätta och tonsvepta. Uppmätt T/S parametrar för basar efter renovering. Original delningsfilter och internkablage kontrollerat och justerat. Viss justering av delningsfilter med inkopplingsbar konjugatlänk i diskantdelen för bättre tonbalans och återgivning i diskanten. Bland annat har Basta datorstödd simulering har använts.

Ny kabel monterad från delningsfilter till anslutningsterminal som tar banankontakt eller skalad kabel. Supra Ply 3,4 mångkardelig OFC-kabel mellan terminal och delningsfilter. Dubblerat och tvinnat originalkablage mellan delningsfilter och baselement. Pressade och lödda kabelskor till baselement.

Övrigt kablage kontrollerat original. Nya tonbyglar och avoxiderade terminaler för dessa.

Ny prydlig anslutningsterminal med ny kabel i dold montering i stället för i basreflexröret. Pressade och lödda kabelskor på inkommande kabel vid delningsfilter och vid baselement är en kompromiss men underlättar framtida service. Raka nättoppar med ny lack. ”Nut and bolt” renovering av skruvar och beslag. Allt i huvudsak enligt originalspecifikation.

Oa 14 är en högtalare av Stig Carlsson i Sonabs 70-talsserie. Lättplacerad och mycket bra återgivning av tal och musik. Detta par återger musik mycket övertygande! Tidlöst snygga dessutom.

Endast avhämtning men transport inom Stockholmsområdet kan ordnas till självkostnad efter köp på plats. Uppkopplade för provlyssning.

Objektsnr 628113004

Visningar 521

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 31 mar 10:11

Sonab OA 14 helrenoverade

Såld för

|0 Bud

4 500 kr

Annonsen är avslutad

Såld med prisförslag

petersvintage

saltsjöbaden, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

345 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?