Beskrivning

AGA 3187 T

Stereo rörförstärkare från tidigt 60-tal. Storlek 370 x 130 x 200 mm

Ett seriöst bygge med rejält tilltagen nätdel, både till storlek och filtrering. Stora utgångstransformatorer sett till uteffekten som ligger på ca 4 watt per kanal vid 8 ohm.

Skicket är helt okej, lite färgsläpp och en del märken här och där men annars fin. Rattarna i bakelit har limmats lite på insidan för att stärka upp dem. Förstärkaren är skinande ren utan och innan.

Totalrenoverad med nya kondensatorer överallt. Alla elektrolytkondensatorer har bytts ut mot moderna bättre typer från japanska Nichicon och Panasonic. Övriga kondensatorer har alla bytts ut mot fina och åldersbeständiga polypropylen-varianter. De stora chassimonterade kondensatorerna sitter kvar för original-looken, men är inte längre anslutna till någonting.

Alla reglage har blivit mycket noggrant rengjorda och fungerar utan missljud och glapp, något som var ett stort problem innan.

Rören är alla gamla men fungerar enligt mina öron som de ska. Möjligen skulle ett byte av slutrören (2 st EL84) rekommenderas.

Använder vanliga banankontakter för högtalarna. DIN-kontakter för signalkällorna, en DIN till RCA adapter ingår så att du kan använda modernt kablage.

EL84 slutrör i single-end-konfiguration.
Likriktarrör EZ81
Resterande signalrör (3 st) är ECC83 / 12AX7

Objektnr 633636986

Visningar 89

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 19 maj 21:37

AGA 3197 T stereo rörförstärkare - nyrenoverad och fullt fungerande - EL84 SE

Såld för

2 500 kr

Annonsen är avslutad

Såld med köp nu

Sjuktdyrt

Mölndal, Sverige

5.0

Sjuktdyrt

Verifierad

Toppsäljare

450 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?