Beskrivning

2 stycken väldigt fina stenar så klart handplockade av mig då de är extra fina exemplar!
Den grå brun färgade är Drakägget eller Septarian som den också heter och den bandade gröna kristallen är en Onyx.

*Information om Septarian
Septarian lär vara en mycket användbar talisman för mentala och andliga problem och som kan hjälpa dig att befria dig från det som binder dig. De sägs jorda, skänka energi och ge livsglädje. De lär ge självförtroende och stärka känslan av att höra hemma och ge tillhörighet.

Egenskaper hos Septarian
-Sägs verka jordande
-Lär ge beslutsamhet, självförtroende och livsglädje
-Sägs vara magiskt för manifestering
Användningsområde för Septarian
-Använd gärna septarian då de lär stärka beslutsamhet, drivkraft och för att manifestera dina materiella önskemål med självsäkerhet. Bär de gärna på dig, de sägs verka jordande, ge energi och ökad livslust. Dessutom är de helt galet vackra och unika i sina färgkombinationer, och kan passa som både dekoration och finnas i ett altare!

Chakra: Baschakra

Affirmation: “Jag manifesterar med beslutsamhet i synkroniserad harmoni”.
Septarian är en blandning av Aragonit, Kalcit och Kalksten. Namnet Septarian kommer från det latinska ordet "septem", vilket betyder sju, eftersom de kan bilda sjusidiga mönster. Det gulfärgade materialet är kalcit, det bruna är aragonit och det yttre grå är kalksten. Energin lär vara ren och jordande.
De sägs ha en stark jordenergi och kontakt till moder jord och kan symbolisera hur olikheter kan passa ihop i en synkroniserad harmoni. Septarian, draksten, sägs vara en utmärkt vägledningssten. De lär även ge självförtroende, stärka självkänslan och känslan av tillhörighet.
*Grön Onyx
Onyx historiaOnyxsten är en vacker och slående mineral som har fascinerat människor i tusentals år. Denna unika sten består av parallella band av kalcedon och kvarts, vilket skapar en fantastisk skiktningseffekt. Onyx finns i olika färger, bland annat svart, brun, röd, gul och grön. Den finns främst i Madagaskar, Brasilien och USA.

Onyx har många praktiska användningsområden utöver sitt prydnadsvärde. Den används i konstruktioner för väggar, golv och dekorativa delar. Onyx används också i smycken som ringar, armband och halsband

Onyx har ansetts vara en kraftfull och värdefull sten i tusentals år. Namnet kommer från det grekiska ordet "onux", som betyder "nagel" eller "klo", vilket sannolikt syftar på stenens genomskinliga skikt och böjda band.
Under antiken var Onyx mycket uppskattad av grekerna och romarna för sin skönhet och sina kraftfulla metafysiska egenskaper. De användes ofta för att skapa dekorativa föremål, smycken och intaglio-sigill och cameos.
Onyx användes också i den fornegyptiska mytologin, där den ansågs ha skyddande krafter och ofta användes i begravningsföremål. I Indien har onyx använts i smycken och dekorativa föremål i århundraden och är fortfarande uppskattad för sin skönhet och sina metafysiska egenskaper.
Onyx har genom historien förknippats med styrka, skydd och jordande energi, vilket gör den till ett populärt val för krigare och de som vill avvärja negativ energi. Idag är Onyx fortfarande ett populärt val inom smyckesdesign och andliga praktiker på grund av sin rika historia och kraftfulla energi.
Fysiska egenskaper
Bildandet av Onyx är en långsam process som kan ta miljontals år, vilket gör det till ett värdefullt material. Varje färgband i Onyx bildas över tid när nya lager av mineraler avsätts ovanpå varandra.

Äkta onyx är en typ av kalcedonkvarts som har distinkta parallella band eller lager i nyanser av opak svart, vitt eller andra färger. Den bildas av gaskaviteter i en lava fylld med kryptokristallin kvarts, vilket resulterar i det unika bandformade utseende som Onyx är känt för.
Den mest kända färgen på Onyx är svart, men den kan också finnas i andra färger som vitt, grönt och andra nyanser. Onyx färgas ofta svart för att förstärka dess mörka nyans och skapa ett mer enhetligt utseende. Onyxstenar är vanligtvis opaka, även om de ibland kan vara genomskinliga eller något transparenta.
Trots sin hållbarhet och skönhet är Onyx en relativt mjuk sten, vilket gör den känslig för repor och flisor. Det är viktigt att hantera Onyx försiktigt och rengöra den varsamt med en mjuk trasa och mild tvål.
Onyxstenens läkande egenskaper och fördelar
Onyx är känd för sina kraftfulla helande egenskaper och fördelar. Den tros ha många andliga effekter på kropp och själ. Här är några specifika helande egenskaper och fördelar som är förknippade med Onyx ädelstenar.
Mentala läkande egenskaper?Onyx ädelsten minskar stress och ångest och främjar övergripande känslomässig balans. Den kan hjälpa till att lugna ett överaktivt sinne och förbättra den mentala klarheten. Onyx tros också öka kreativiteten och förbättra koncentrationen, vilket gör den till ett användbart verktyg för dem som arbetar inom kreativa områden eller behöver mental klarhet.
-Skickar alltid min kristaller renade.

Tänk på att naturliga inklusioner, bergrester och oregelbundenheter förekommer i natursten.
-Jag samfraktar gärna om ni hittar fler favoriter i mitt sortiment.

Objektsnr 628275648

Visningar 89

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 14 apr 14:49

2 st kristaller en Septarian/drakägg & en Grön Onyx

Såld för

99 kr
Annonsen är avslutad

Lovecrystals

Bromma/Stockholm, Sverige

5.0

Lovecrystals

Verifierad

Toppsäljare

333 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?