Beskrivning

En högkvalitativ Ametist med stark klar lila i palm storlek.
Denna kristall har så hög kvalite att allt speglas i den! Lägg märke till kvaliten det är den djupa lila färgen du ser då dessa stenar kommer från Uruguay!

Skickar alltid min kristaller renade.
Tänk på att naturliga inklusioner, bergrester och oregelbundenheter förekommer i natursten.

Längd: 4 cm
Bredd: 3,5 cm
Vikt: 52 gram

Ametist är en lila sort av kvarts. Den är en del av det hexagonala kristallsystemet. Ametist är en halvädelsten med en glasartad eller glasartad lyster. Den finns ofta i nyanser av violett och lila. Betydelsen av ametist är andligt helande, lugn och visdom.

Älskad sedan 25 000 f.Kr.
Förbinder det konkreta med det gudomliga
Tar sin färg från Dionysos tårar.
För dem som vill veta hur man använder ametist i healing; denna potenta och vackra sten kommer garanterat att svepa alla med häpnad och lämna alla som bär henne underbart jordade samtidigt. Det sägs att den är den bro som förbinder det konkreta med det gudomliga – betydelsen av ametist har länge varit synonymt med andlighet och är känd för sitt nära samband med både det tredje ögat och kronchakrat.

Genom att spåra denna lysande stens härstamning har gamla civilisationer firat ametistkristallen sedan 25 000 f.Kr. Från grekerna till romarna och till och med egyptierna drogs alla till de djupa helande krafter som ametiststenen utstrålade.

Ametist kan hittas över hela världen, från Sibiriens isblåsta hörn till Brasiliens varma regnskogar. Ametist betyder ”inte berusad” och kommer från det gamla grekiska ordet Amethystos. Grekerna, som kände igen stenens jordnära styrka, trodde att de kunde använda kristallen för att skydda sig mot berusning och att om de bar ametist skulle de inte ramla ner fulla.

Det finns historier om att ametist har fått sin färg från Dionysos blodröda vintårar. Historien säger att Ametist egentligen var en ung oskuld som fick ta emot gudarnas vrede när han var berusad. Den unga flickan ropade till gudinnan Diana om hjälp och gudinnan förvandlade henne till en skimrande blek sten. När Dionysos insåg sin dårskap grät han i sitt vinglas och i sin känslosamhet välte han sin pokal. Den vita stenen sög upp vinet tills det glödde i en mild lila nyans.

Gudar och gudinnor åsido, så ekar ametistens betydelse genom hela världen. Berusat beteende förknippas ofta med ett lerigt sinne, höga känslor och klumpiga beslut. Som motgift mot detta förknippas Ametist därför med kristallklar klarhet, djup kontemplation och en känsla av kontroll över livet.

För dem som märker att de också dras till de mjuka lila och lavendelfärgade nyanserna i denna glödande amulett, låt oss gräva lite djupare och avslöja alla hemligheterna kring ametiststenen så att alla kan skörda fördelarna med att ta in vackra ädelstenar i sitt liv …

Ametistkristallen glittrar över hela spektrumet; denna lila sten kan vara blekrosa i nyansen eller så djup och violett som en dröm. Mineralkvarts är sällan en konstant, en sten kan innehålla en hel mängd varierande nyanser och av denna anledning anses den vara en av de vackraste kristallkvartsarna i världen.

Långt ifrån en stillastående sten kan ametist förändras med ljusets upp- och nedgång eller när den placeras i olika temperaturer. Den utvecklas tillsammans med kroppen, och på grund av detta är den nära förknippad med vår medvetna upplevelse av detta liv.

Det finns oändliga fördelar med Ametiststenen, som sträcker sig från det enkla till det sublima, och som omfattar både sinnet, kroppen och själen. Här är bara några skäl att ha Ametist nära till hands…

Främjar sömn och vila
Klargör sinnet
Lugn och klarhet
Sopar bort negativitet
Hjälper till med beslutsfattande

På en fysisk nivå är ametist också förknippad med hälsosam cellförnyelse, uppmuntrar lugnande sömn och vila och främjar hormonell balans. Eftersom ametist hjälper till att balansera ämnesomsättningen och positivt betjänar det endokrina systemet, finner kroppen sin inre harmoni och går inte för galet på kortisolproduktionen – vilket dramatiskt minskar stress och spänningar.

Tillsammans med allt detta ser Ametistens lila nyans också till att kropp, sinne och själ förblir renade och avgiftade. För dem som kämpar med ett dimmigt huvud kan Ametist också hjälpa till att rensa bort dessa moln.

För dem som kämpar för att minska sitt drickande uppmuntrar Ametist bäraren att hålla sig nykter. Det är en sten som tjänar som en påminnelse om att lysande tankar och ett sansat huvud behövs för att göra rätt val i livet och att det genom att fördunkla sinnet kan vara svårt att se den väg som är mest vettig.

Slutligen, för dem som lider av den fysiska utmaningen att falla in i en utsökt mörk och vilsam sömn, kan det att ha Ametist nära till hands under sömnens avvecklingstimmar också se till att bäraren inte håller sig vaken hela natten. Ametist är en sten som är känd för att hjälpa till i kampen mot sömnlöshet och förvånar med sin förmåga att ge riklig vila och kraft.

Samfraktar gärna om ni hittar fler favoriter i mitt sortiment

Objektsnr 628343830

Visningar 149

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 7 apr 20:54

En Ametist i högsta kvalitet med stark Lila färg tumlad palm

Slutpris

|

199 kr

Auktionen är avslutad

wosabeth vann auktionen

Lovecrystals

Bromma/Stockholm, Sverige

5.0

Lovecrystals

Verifierad

Toppsäljare

334 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?