Beskrivning

En flicka och pojke som håller om varandra, figurin efter Jenny Nyström design.
Säljer ytterligare ett par, det är charmigt att det är olika uttryck på paren. Se gärna det andra paret som jag har till salu och välj det par du tycker bäst om!

Höjd ca 11 cm
Fint skick utan skador eller nagg

Jenny Nyström är känd som illustratören till den styrande och ställande tomten i Viktor Rydbergs berättelse om Lille Viggs äfventyr på julafton. Hon gav även ett ansikte till den snälle julklappsutdelande tomten som dyker upp i olika tidskrifter i Sverige från 1880-talet och fram till sin död. Hon var hon mycket produktiv som illustratör och det finns tusentals bilder som hon har målat.

Hon hade en gedigen akademisk utbildning både från Konstakademien i Stockholm och från Académie Colarossi och Académie Julian i Paris.

Jenny Nyström skildrar barnens värld med värme och inlevelse och hon trodde själv, “att det berodde på att hon alltid älskat barn och att hon hela livet mindes sin lyckliga barndom i den idylliska staden Kalmar.”

Jenny Nyström ville ge barn och vuxna en glimt av det fagra landet östan om sol och västan om måne, som hennes mamma berättade om i de sagor Jenny fick höra under barndomsåren i Kalmar. Det lyckades hon med. När Jenny fyllde år berättas det om att hon fick säckvis med post från barn som ville uppvakta den snälla tanten på hennes födelsedag./https://kalmarlansmuseum.se/utstallningar/jenny-nystrom/

International bidders are welcome!
We ship all over the world
Shipping cost will depend on your country of residence. Contact me for information about how much it will cost to send this object to your current location.

Objektsnr 630492838

Visningar 57

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 17 maj 17:51

Jenny Nyström - porslinsfigurin - Flickan & pojken - Kalmar Länsmuseum

Pris

149 kr

Gothneo

Göteborg, Sverige

5.0

Gothneo

Verifierad

Toppsäljare

197 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?