Beskrivning

En fin porslinsrelief av den danska skulptören Bertel Thorvaldsen, gjord hos Bing & Gröndahl. Den föreställer hösten (mandomen) och heter "Efterår". Porslinet är av vitt biscuit / parian-porslin i förstasortering. Reliefen är i fint skick utan skador. Enligt stämplarnas utformning, så är detta B&G porslin från år 1970 och senare. Väggtavlan har stämpelmärkning på baksidan (bild tre). Där står det "Copenhagen Porcelain B&G Made in Denmark 4005 Efterår". Måtten är: cirka 14 centimeter i diameter och cirka en centimeter tjock.

På den här reliefen har mannen fru, familj och barn. Denna serie med Thorvaldsens reliefplåtar består av fyra motiv, som relaterar både till de fyra årstiderna och till mannens fyra åldrar. Vår, sommar, höst och vinter samt barndom, ungdom, mandom och ålderdom. Motiven är gjorda i vacker relief i den nyklassicistiska stilen, som Thorvaldsen var en av de främsta utövarna av.

Obs, detta är en riktig auktion! Utropspris endast 89 kronor och inget reservationspris, utan du får Bing & Grøndahls och Thorvaldsens Efterår för 89 kr om ingen annan bjuder högre! Jag packar i hård kartong med bubbelplast och tar aldrig ut någon avgift för förpackningsmaterial, hantering eller liknande.

Schenkers (spårbart och försäkrat) porto för den här auktionen blir 59 kronor.Betalning på Traderas sida med PayPal, Bankgiro, Swish, mm. Självklart sampackar jag om du vinner fler av mina auktioner. Titta gärna på mina andra porslins & keramik-auktioner.

(Sökord: statyer figuriner statyetter figurines statues B&G b&g Bing & Grondahl fall autumn relieff relieffer väggtavlor )

Objektsnr 627313852

Visningar 164

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 31 mar 09:48

Bertel Thorvaldsen relief Efterår hösten Bing & Grøndahl biscuit parian porslin

Utropspris

|0 Bud

89 kr

Auktionen avslutades utan bud

finagrejer6

Södertälje, Sverige

5.0

finagrejer6

Verifierad

Toppsäljare

555 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?