Beskrivning

Vänligen läs HELA beskrivningen nedan, INNAN du lägger ett bud :

### NU HAR JAG SÄNKT PRISET TILL ETT PRIS SOM UNDERSTIGER 50% AV DET URSPRUNGLIGA PRISET (7950:-) SOM JAG HADE HÄR FRÅN BÖRJAN !!! ###


En väldigt speciell äkta handknuten orientalisk figuralmatta med ett mycket intressant historiskt motiv från den indiska subkontinenten, med stor sannolikhet från Kashmir. Texten i nedanstående stycket är från svenska WIKIPEDIA :

"Indiska mattor är en typ av orientaliska mattor, som tillverkas i Indien enligt en tradition från persiska mattor. Tekniken för att väva mattor kom troligen till landet genom att mogulhärskaren Akbar den store såg till att persiska mattvävare och konstnärer kom till Indien för att väva mattor till hans palats, under andra hälften av 1500-talet..."

Åter till våran auktion :
Mattan har en rik bild-tema.
Två Maharadjor / Härskare sitter på en kunglig bänk och förhandlar om något. De har var sin tjänare i tjänst i närheten. Framför de ligger det drycker, sötsaker och tilltugg av all det slag, men härskarna ser inte glada ut. I själva verket ser de både bekymrade, eller misstänksamma ut.
Ovanför härskarna ligger det svarta moln från vilka två andeväsen sticker ut som håller upp runda formationer som kan vara symboler för sol, måne, tiden och jordelivet.
På de runda formationerna står det titeln eller namnet på åtta viktiga saker eller ämnen och en kort avgörande mening i den runda mitten, med persiska ( arabiska ) alfabetet. Jag kan tyvärr inte tyda orden. Språket måste dock vara antingen Urdu eller Kashmiri.
Både på ovansidan och undersidan av denna scene, står det dikt-verser. Det står också ord som kan vara namnet på dessa två härskare bredvid var och en av dem, separat, men återigen, jag kan tyvärr inte tyda dem.
Längs sidorna av denna matta finns det en vackert knuten ram med blomstermotiv.

Kvalite' :

"Upplösningen" av mattan är väldigt hög. Uppskattningsvist, finns det någonstans mellan
1 838 000 och 2 269 000 knutar
på mattan ! ( mellan 81-100 knutar / cm² ).
Det knutna materialet är underullet på nyfödd lamm ( eller s.k. "kårk" ) på bomullsvarp.
Av blekheten att döma, så har växtfärger använts vid tillverkningen.

Mattan är -bortsett från en liten reva i yt-delen av ullen på underkanten som jag återkommer till- inte sliten på ullen. Det märks att man inte har haft den på golvet så mycket för att gå på. Däremot har mattan bleknat, vilket tyder på att den har hängt på väggen som prydnad och att den har exponerats ganska mycket för ljus .
På två eller flera ställen finns det bleka beige-färgade fläckar som syns lite, och som borde kunna gå att tvätta bort med hjälp av en skumgummi och skummen av vanlig hår-schampoo.
Nära underkanten finns det en reva-liknande spår på det yttre skiktet av ullet som kanske härrör från upphängnings-anordningen, som har lämnat ett spår på ca 7 cm ( se bild 5 ).
Det finns flera bilder på mattan som kan skickas vid begäran.

Mått :
Ca 186 cm × Ca 122 cm

Ålder :
Jag vet inte, men jag uppskattar den till runt 50-60 år.

# VÄNLIGEN LÄGG INGA BUD OM DU ÄR PÅVERKAD AV ALKOHOL ELLER DROGER

#
Innan du lägger ett bud, vänligen läs noga beskrivningen och titta noga på bilderna. Skulle det finnas frågetecken, tveka inte att ställa en fråga.

#
Se också fraktavgiften innan du lägger ett bud, eftersom du måste betala för frakten också.
Det är inte jag som bestämmer fraktavgiften !
Jag tar inte en enda krona mer i fraktavgift, än det som fraktföretagen kräver, och jag försöker alltid hitta det bästa alternativet .
I möjligaste mån, erbjuder jag också avhämtning.
Så, bli inte sur på mig, om du är missnöjd med fraktavgiften, istället, kom med bättre förslag...

Jag vill att du som köper från mig, ska vara 100% nöjd
.

Och jag vill gärna ha betyg 5 på alla betygsättning områden !

# Se gärna mina övriga auktioner också.
Samfraktar gärna
för att hålla fraktkostnaden nere.

Objektsnr 629959414

Visningar 128

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 12 maj 20:50

Orientalisk finknuten äkta handknuten bild-matta. Historisk motiv. Prisänkt 50%

Pris

2 950 kr

Stenåldern

Huddinge, Sverige

5.0

Stenåldern

Verifierad

Toppsäljare

662 omdömen

Läs omdömen

Mer från säljaren

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?