Beskrivning

Format: ca: 20x45cm. Oanvänd. Äkta 1940-tal. Enligt en släkting, till Maja Synnergren, är denna serie bonader sannolikt tecknade av henne, en annan betvivlar. Serien saknar förlag och nummer, och har en smal, färgad inre ram. Den synes upphöra med 1940-talet. MS dog 1950.
MS tecknade Algas bokmärkeskartor Änglar och Tomtar. Där och på vykort ser man hennes tomtar med extra stora tofsar. Mer indicier är de nedåtböjda snö-barrträden, kala lövträd, låga timmerstugor med skuggade balkar och spröjsade fönster, skära snörade julklappar med sigill på, och ymnighet och form på stjärnor.
Säker på konstnär kan man inte vara här, men jag föredrar en gissning framför anonymitet och att hennes namn glöms. Jag kan däremot snabbt och säkert identifiera osignerade objekt av Artelius, Britt-Lis Erlandsson, Forsman, Lars Carlson och A(d)ina Johansson/Justina/Jison, Curt Nyström och Evalisa Agathon. Min samling omfattar närmare 4000 olika svenska pappersbonader.
Anders Olsson berättade för mej att förlagen motarbetade signaturer, så att han på 1950-talet fick 500kr mindre per motiv för att han stolt signerade - det motsvarar kanske uppåt 20 000 kr idag.
Sänds i papptub +5kr, summa 17:- .
Billigare samfrakt vid köp samma dygn, eller om du begär uppskov några dagar, för att du tänker bjuda på något annat vi lagt ut. Klicka här invid på "Folkbilder", ovanför stjärnorna, för att se övriga objekt.
Betala helst med Swish!

Objektnr 480806897

Visningar 1 205

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Maja Synnergren? LITEN:Tomte-spark & kälke. Äkta 1940-tal. PappersBONAD. 20x45cm

Pris

75 kr

Folkbilder

Saltsjöbaden, Sverige

5.0

Folkbilder

Verifierad

Toppsäljare

1 021 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?