TROGON - EXOTISK VINTAGE FÅGEL PLANSCH - Eft. Antik bild av JOHN GOULD ~ Fåglar

717 besökare

99 kr

 • Frakt
  • PostNord (Fri frakt)
  Mer info
 • Skick
  Begagnat
 • Betalning
  • Swish/Kort/PayPal
 • Lagerstatus
  3 st
 • Om säljaren

Beskrivning

VARMT VÄLKOMMEN TILL BOTANICALS
- för Dig som älskar charmen med det autentiskt
Gamla & Antika, Flora & Fauna

Hej!
Denna annons avser en ljuvligt vacker och färgstark plansch med färglitografiskt tryck på matt halvtjockt papper, vackert gulnat av ålder.
Dessa litografier är exakta replikationer av noggrant utvalda målningar av den engelska konstnären John Gould som levde 1759-1840. Originalplanscherna trycktes och handkolorerades redan på 1800-talet, men på 50-talet gjordes åter några exklusiva replikationer. Och detta är alltså en av dem.

Storlek: ca 39 * 28 cm

Skick: Gott skick, men ålderstecken i form autentiska fläckar och veck kan förekomma. Se respektive bild. Pappret är lätt åldersgulnat, i synnerhet i kanterna. Färgerna är klara och starka och bakgrunden till den litograferade fågeln, är endast i vanligt matt färgrtryck - vilket får fågelns att se nästan tredimensionell ut. Det litografiska färgtrycket är iögonfallande vackert och glänsande.

Längst ner på planschen står fågelns namn tryckt på latin.

Frakt: Skickas i skyddande kartongrör, för en trygg leverans hem till dig.
Fri frakt
.

Om konstnären:
John Gould, född den 14 september 1804 i Lyme Regis, död den 3 februari 1881 i London, var en engelsk zoolog.

Han är huvudsakligen känd för sina vackra illustrationer, som förekommer i hans arbeten, av vilka de flesta är ornitologiska. Efter en resa till Australien 1838 offentliggjorde Gould ett par arbeten som bidrog till kännedomen om Australiens fauna. Han valdes in som Fellow of the Royal Society 1843.

(Källa: Wikipedia)

John Gould kallade sig själv "Fågelmannen" och han var en innovativ upptäcktsresande inom den ornitologiska världen, när den ännu var relativt outforskad. Han företog en hel del resor inom området tillsammans med sin hustru "E" och tillsammans målade och utgav de många vackra planschverk. Vid sin död hade John utgivit ca 3000 fågelplanscher och alla var handkolorerade.Dessa bilder togs väl emot av den europeiska publiken och till skillnad från många konstnärer, blev John faktiskt förmögen på sin konst. Men han var noga med att slösa mycket av sina rikedomar på sin hustru, samt ge henne en stor del av äran i utgivningsarbetet.

************************
TACK FÖR VISAT INTRESS OCH MISSA INTE MINA ANDRA AUKTIONER OCH FAST-PRIS-ANNONSER!