Beskrivning

STOR-format: ca: 75x40 cm. Oanvänd. Utan signatur. Äkta cirka 1950-tal. Motivet finns också i nytryck från Bromma, i något bantat format & sämre färg och skärpa. Det existerar inte i litet format.
Britt-Lis Erlandsson-Seldinger (1920-2007), Mora, tecknade även bokmärken och vykort. De flesta av B-LE:s bonader trycktes, onumrerade, av Gunnar Walléns Förlag, som upphörde c:a 1953.

"Midvinternattens köld är hård" och "Lille Viggs äventyr på julafton" av Viktor Rydberg, illustrerades först av tonåringen Jenny Nyström på 1870-talet. Där smälte hon ihop gårdstomten med jultomten, en lansering som intog hela Skandinavien, till skillnad från tysk-engelsk-amerikanske 150-kilos-tomten. På dvärgen tecknade hon sin fars ansikte.

HUR VET MAN ATT EN BONAD INTE ÄR ETT NYTRYCK? Man tittar på baksidan! 99% av de äkt-gamla bonaderna har gulnat. Man tar ett vitt papper och lägger på baksidan, så syns skillnaden. Medan det finns flera tusen original-motiv, har nog mindre än 50 nytryckts efter 1980-talet. Men vi ser dessa ständigt bjudas ut, som varande gamla och välbevarade, ofta i god tro. I gengäld bjuds många 70 år gamla tryck ut som nytryck.

Sänds i papptub=10kr, läggs på portot.
Billigare samfrakt vid köp samma dygn, eller om du begär uppskov några dagar, för att du tänker bjuda på något annat vi lagt ut. Klicka här invid på "Folkbilder", ovanför stjärnorna, för att se övriga objekt.
Betala helst med Swish!

Objektsnr 481051257

Visningar 1 380

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

BRITT-LIS Erlandsson:V Rydbergs TOMTEN. JULBONAD 75x40c. 1940-60t PappersBONAD

Pris

75 kr

Folkbilder

Saltsjöbaden, Sverige

5.0

Folkbilder

Verifierad

Toppsäljare

1 014 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?