Beskrivning

# 103 "Genevieve och mus"

Rolig och sällsynt vintagefigur från Artina, USA, som var den allra första tillverkaren av "Gnomes"

Efter solnedgången vaknar tomtehuset till liv. Damen i huset, Genevieve, kliver ur sin alkovssäng och tar på sig tofflor med hjälp av sitt husdjur, musen Friedrich.

Sedan traskar hon fram till spisen och sätter igång elden med att lägga torra löv på glöden. Det bör noteras att just denna mus, Friedrich, fortfarande genomgår utbildning.

Genevieve säger; att hon just nu försöker bryta honom från den dåliga vanan att gnaga sina filttofflor och ständigt gömma dem på alla möjliga konstiga ställen :-)

Tillverkare: Artina, Portland, Oregon USA 1989

Design: Klaus Wickl

Höjd: 17,5 cm, Bredd: 12 cm

Bra skickmed original certifikat och broschyr.

Du är alltid välkommen att kontakta mig om du har några frågor.

"FYI: Det här är en original Artina samlartomte från designen av konstnären Klaus Wickl. Klaus var den enda konstnären som fick i uppdrag av Rien Poortvliet att skapa Gnomes i sina illustrationer, som 3-dimensionella figurer. Artina-linjen tillverkades för hand och individuellt målad av konstnärer som kontrakterade Klaus på 1980-talet. Till och med leran utvecklades av Klaus och hans medarbetare, med hjälp av inhemsk lera och mycket fint krossade hasselnötskal som är inhemska i området kring Portland Oregon. "Book Of Gnomes" skrevs och publicerades ursprungligen i Nederländerna, Holland, och översattes senare till engelska och publicerades i USA. Den låg överst på bästsäljarlistan i många månader vid den tiden. Således började det pågående intresset och ett stort antal samlare som njöt av dessa underbara små killar. "

Objektnr 633090232

Visningar 38

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 12 jun 12:48

Gnomes, Tomtar, Rien Poortvliet

Pris

950 kr

pjevsi15

Solrød Strand, Danmark

5.0

Verifierad

Toppsäljare

129 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?