Beskrivning

Mikael Jansson, svensk jazzsångare, sjunger låtar av Horace Silver. Utgiven på DO Music Records 2018. "Song for my Father", "The Preacher", "Sister Sadie", "Filthy McNasty" m fl. Daniel Lantz, keyboards (Beat Funktion, Flower Kings), Jonne Bentlöv, trumpet, flygelhorn (Bo Kaspers), Andreas Hellkvist, Hammond B-3. Skivan kan fås signerad!

Ur pressen: ”Janssons behagliga Mose Allison-liknande röst ger värme och Silvers
musik kommer helt till sin rätt i Janssons händer.” (Orkester-Journalen)

"Mycket ambitiös gör Mikael sina tolkningar av materialet som inte hör vardagen till inom det svenska vokalskrået. … Även om han är en färdig jazzsångare skall han hyllas för sitt djärva initiativ att ge sig i kast med melodier som inte är av det enklare slaget att sjunga. … Kul att höra Silvers musik i ett annat stuk utan att melodierna tappar sin glans." (DIGJazz)

”Jansson … tar sig an ett antal inte alldeles enkla Horace Silverkompositioner, sjunger dem utan att fjäska för lyssnaren … slutresultatet både skaver och svänger i samma andetag och liknar inget annat. En pärla i blyinfattning.” (Värmlands Folkblad)

”Elva sköna låtar med bra melodier och visst finns det både en rejäl skopa blues liksom soul i materialet. Vilket Mikael Jansson tar väl tillvara – han har en förmåga att böja tonerna passande.” (Lira)

”Musiken är stillsam, avskalad och tillbakalutad med Mikael Janssons röst i fokus. … det är modigt att ge sig på ett så avskalat och svårsjunget projekt. Det kräver en mycket stark sånginsats. Mikael Jansson klarar det bra.” (Uppsalanyheter)

Objektsnr 630583873

Visningar 20

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 18 maj 18:12

Mikael Jansson "The Silver Bible" Horace Silver vokaljazz

Pris

50 kr

mikjans

Uppsala, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

760 omdömen

Läs omdömen

Mer från säljaren

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?