Beskrivning

Red Rose Speedway, är det fjärde studioalbumet av det brittisk-amerikanska rockbandet Wings, bildat av musikern, kompositören och tidigare Beatlesmedlemmen, Paul McCartney, och hans dåvarande hustru Linda McCartney. Albumet spelades huvudsakligen in i EMI:s londonstudio, men även i New Orleans och Hollywood i USA, under november 1974 och januari-februari 1975 och släpptes den 27 maj 1975 av Capitol Records. Albumet innehåller bland annat singlarna Listen to What the Man Said, Letting Go och Venus and Mars/Rock Show.

Detta är den amerikanska (U.S.) originalutgåvan, utgiven i maj 1975 av Capitol Records (SMAS-11419)

Omslag, innerfodral, bilagor m.m.
Omslaget (Glossy, Gatefold), är som helhet i nära nyskick (Near Mint), inklusive originalsticker på omslagets framsida, utan skador, kantstötningar och åldersslitage (patina), men med några mindre rester efter egen registrering och sortering. Ingen antydan till s.k. "ringwear", ringmärken efter skivan, på någon av omslagets sidor (se bilder). Original innerfodral, också i nära nyskick. Till albumet medföljer 2 posters och en ”sticker”, även dessa i nära nyskick (se bilder).

Vinylskivans skick
Vinylskivan är i nära nyskick (Near Mint) utan förekomst av repor, hack, så kallade "hairlines" eller andra märken. Skivan spelar igenom utan hopp, hack bakgrundsknaster eller ”knäpp”.

Bedömt värde och utropspris
Albumet är eftertraktat men också relativt vanligt på Discogs, dock sällan i så gott skick som detta (Near Mint). Bör med hänsyn till skick och innehåll värderas till minst 300 SEK. Mitt utropspris: 140 SEK.

Övrig information och villkor
Utöver detta album säljer jag även följande album med Paul McCartney och/eller hans band Wings här på Tradera:

Wings Wild Life - U.K. 1971, Apple Records (PCS 7142)
Red Rose Speedway - U.K. 1973, Apple Records (PCTC 251)
Wings over America - Scandinavia 1976 (3LP), Capitol Records (PCSP 720)

Passa på och komplettera din skivsamling med de album du saknar. Titta även gärna på mina övriga annonser på Tradera och utnyttja möjligheten att samfrakta flera köp till lägre fraktkostnad. Det går att frakta tre LP till samma pris som en (59 SEK). Dubbelalbum räknas viktmässigt som två, trippelalbum räknas följdakligen som tre, men kan självfallet ändå samfraktas, men då till högre fraktkostnad. Begär samfraktpris om du ropar hem flera album samtidigt.

Säljs och skickas endast inom Sverige. Skickas väl emballerat i wellpappkartong specialgjord för transport av Vinylskivor. Köparen betalar portot (59 SEK, med Schenker). Finns även för avhämtning i Kristianstad.

Objektsnr 630758288

Visningar 28

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tis 30 apr 17:19

Paul McCartney (Wings) - Venus and Mars - U.S. originalutg. nära nyskick (1975)

Utropspris

|0 Bud

140 kr

Slutar om

SonMod

Kristianstad, Sverige

5.0

SonMod

Verifierad

Toppsäljare

173 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?