Beskrivning

SPARKS - LP
INDISCREET
Utgiven 1975 på ISLAND RECORDS , Made in Sweden
Fin skiva
Fint laminerat omslag
OBS ! Ej exakt omslaget på bilden ,men ett likadant
enl. bilder



Sparks är ett amerikanskt rockband, bildat 1968 i Los Angeles. Det ursprungliga namnet var Halfnelson, men namnet ändrades till Sparks 1972.

Sparks grundades av de två bröderna Russell Mael (som sjunger) och Ron Mael (som spelar keyboard) 1970 i Los Angeles. Det fanns även gitarristen Earle Mankey, basisten Jim Mankey och trummisen Harley Feinstein. Under tiden fram till 1972 gick Sparks under namnet Halfnelson, och det var under det namnet som de kom i kontakt med den kände gitarristen Todd Rundgren. Rundgren skulle senare hjälpa dem att få sitt första skivkontrakt samt att producera deras första album som släpptes 1971. Det sålde dåligt och skivbolaget trodde att deras namn, Halfnelson, var egendomligt och att ett namnbyte skulle göra albumet mer lättillgängligt. Bolaget föreslog "The Sparks Brothers" därför att bandet och låtarna hade så mycket humor, en blinkning till "The Marx Brothers". Killarna i bandet avskydde idén, men godtog "Sparks" som en kompromiss. Efter namnbytet gavs deras första album ut igen, nu med namnet "Sparks". Den sålde inte bättre för det. De släppte "A Woofer In A Tweeter's Clothing" samma år och med de låtarna såg deras bolag till att de fick visa upp sig i England. En kort tour dit med originaluppställningen med bröderna Mankey och Harley Feinstein väckte ett ganska stort intresse bland engelsmännen. (Intervju med Ron och Russell Mael på Channel 4 News av Krishnan Guru-Murthy, publicerat den 9 oktober 2020 på YouTube)

När Sparks sedan åkte på sin första Europaturné kom bröderna Mael, efter att ha blivit mycket varmt mottagna av den engelska musikpressen, att lämna USA och resten av bandet för London. Då de med anledning av detta sedan behövde ett bakgrundsband satte de in en annons i tidningen Melody Maker och snart hade gitarristen Adrian Fisher, basisten Martin Gordon och trummisen Norman "Dinky" Diamond infunnit sig. Med dessa tre i säkert förvar skulle de snart spela in den framgångsrika LP:n Kimono My House som nådde Top 5 i Storbritannien 1974. Albumet åtföljdes bland annat av listtvåan "This Town Ain't Big Enough for Both of Us".

Köparen betalar frakt

Inga extra utgifter för emballage

Posten,Schenker eller DHL kan användas som fraktalternativ

Betalas senast inom 7 dagar

Eller betala via PayPal

Samfraktar givetvis. Köper du fler saker så vänta med betalningen tills jag skickat vinnarmail.

Maila gärna frågor

Objektsnr 630488371

Visningar 33

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 1 maj 17:03

SPARKS - INDISCREET - LP - 1975

Ledande bud

|

19 kr

Slutar om

plingen58

Borlänge, Sverige

5.0

plingen58

Verifierad

Toppsäljare

7 258 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?