Beskrivning

Tug of War, är det tredje soloalbumet av den brittiska musikern, kompositören och tidigare Beatlesmedlemmen, Paul McCartney, och hans första album efter att hans barndomsvän och förra bandkollega John Lennon brutalt mördats i New York i december 1980. Albumet spelades in i AIR studios i London och Montserrat (Carribien) i december 1980 samt under februari - december 1981. Albumet släpptes den 26 april 1982 av Parlophone Records (U.K.) och Columbia Records (U.S.). Albumet innehåller bland annat singlarna Tug of War och världshiten Ebony and Ivory, en duett med Stevie Wonder, som fortfarande spelas ofta i media i hela världen och rankas högt på världens hitlistor.

Detta är den europeiska originalutgåvan, pressad av EMI Electrola GmbH i Tyskland och utgiven av Odeon Records/MPL 26 april 1982 (Odeon 1C 064-64 750 MPL)

Omslag, innerfodral, bilagor m.m.
Omslaget (Glossy) är som helhet i mycket fint skick (Excellent/Near Mint), utan kantstötningar och åldersslitage (patina), men med några mindre skador efter egen registrering och sortering (se bilder). Ingen antydan till s.k. "ringwear", ringmärken efter skivan, på någon del av omslagets sidor (se bilder). Original innerfodral med bilder, låttexter och albuminformation, också i nära nyskick (se bilder).

Vinylskivans skick
Vinylskivan är i nära nyskick (Near Mint) utan förekomst av repor eller hack, men med en svag antydan till några enstaka så kallade "hairlines". Skivan spelar igenom utan hopp, hack, bakgrundsknaster eller ”knäpp”.

Bedömt värde och utropspris
Albumet är eftertraktat men också relativt vanligt på Discogs, dock sällan i så gott skick som detta (Ecellent/Near Mint). Bör med hänsyn till skick och innehåll värderas till minst 400 SEK. Mitt utropspris: 120 SEK.

Övrig information och villkor
Utöver detta album säljer jag även följande album med Paul McCartney och/eller hans band Wings här på Tradera:

Wings Wild Life - U.K. 1971, Apple Records (PCS 7142)
Red Rose Speedway - U.K. 1973, Apple Records (PCTC 251)
Venus and Mars - U.S. 1975, Capitol Records (SMAS 11419)
Wings over America - Scandinavia 1976 (3LP), Capitol Records (PCSP 720)

Passa på och komplettera din skivsamling med de album du saknar. Titta även gärna på mina övriga annonser på Tradera och utnyttja möjligheten att samfrakta flera köp till lägre fraktkostnad. Det går att frakta tre LP till samma pris som en (59 SEK). Dubbelalbum räknas viktmässigt som två, trippelalbum räknas följdakligen som tre, men kan självfallet ändå samfraktas, men då till högre fraktkostnad. Begär samfraktpris om du ropar hem flera album samtidigt.

Säljs och skickas endast inom Sverige. Skickas väl emballerat i wellpappkartong specialgjord för transport av Vinylskivor. Köparen betalar portot (59 SEK, med Schenker). Finns även för avhämtning i Kristianstad.

Objektnr 629946078

Visningar 49

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 17 apr 18:58

Paul McCartney - Tug of War - Originalutg. i nära nyskick, Odeon Records (1982)

Såld för

|0 Bud

120 kr

Auktionen är avslutad

Såld med prisförslag

SonMod

Kristianstad, Sverige

5.0

SonMod

Verifierad

Toppsäljare

176 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?