Beskrivning

LITTERATUR. Hesselblad. Lagerlista 33, sept 1957.

A4-format. Mycket bra skick!

HESSELBLADS PRODUKTION AV LAGERLISTOR
C. G. Hesselblad (1902-1966) påbörjar handel med mynt under senare delen av 1940-talet och var under två decennier en av Sveriges ledande mynthandlare. Många bra mynt - koppar, silver och guldmynt och även plåtmynt (bl.a 8-daler) - kom att säljas via Hesselblads listor.
Hesselblads produktion av lagerlistor (eller som Hesselblad själv kallade dem; offerter, offertlistor, specialofferter, extraofferter etc) sträcker sig från 1947 fram till 1965 och kan delas in i tre kategorier:

- Lagerlistor i Hesselblads svit 1-91 (De första elva är onumrerade, resterande är numrerade från 12-91. De elva onumrerade räknades in i sviten i efterhand av Hesselblad i samband med att han gav ut nr 12. Förmodligen insåg han då fördelarna med numrering för att hålla ordning på den stora omfattningen av listor och beställningar).

- Onumrerade lagerlistor (Ej ingående i Hesselblads ordinarie svit ovan, och oftast med ett färre antal mynt på enbladig lista).

- Personliga brev/offerter (Adresserade till specifika personer, och undertecknade av Hesselblad själv).

Listor av de båda övre kategorierna kopierades upp i ett antal exemplar och skickades ut till Hesselblads kunder. P.g.a sitt enkla utförande har dessa oftast inte sparats och är därför förhållandevis svåröverkomliga idag.

De personliga breven/offerterna är mycket sällsynta och var för sig unika! Dessa är extra intressanta då de innehåller personlig information och även Hesselblads egenhändiga mycket trevliga namnteckning.

Objektnr 250900316

Visningar 955

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

LITTERATUR. Hesselblad. Lagerlista 33, sept 1957

Pris

45 kr

numix

Kalmar, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

6 108 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?