Beskrivning

LITTERATUR. Hesselblad. Lagerlista 67, feb 1962.

A4-format. Mycket bra skick!

HESSELBLADS PRODUKTION AV LAGERLISTOR
C. G. Hesselblad (1902-1966) påbörjar handel med mynt under senare delen av 1940-talet och var under två decennier en av Sveriges ledande mynthandlare. Många bra mynt - koppar, silver och guldmynt och även plåtmynt (bl.a 8-daler) - kom att säljas via Hesselblads listor.
Hesselblads produktion av lagerlistor (eller som Hesselblad själv kallade dem; offerter, offertlistor, specialofferter, extraofferter etc) sträcker sig från 1947 fram till 1965 och kan delas in i tre kategorier:

- Lagerlistor i Hesselblads svit 1-91 (De första elva är onumrerade, resterande är numrerade från 12-91. De elva onumrerade räknades in i sviten i efterhand av Hesselblad i samband med att han gav ut nr 12. Förmodligen insåg han då fördelarna med numrering för att hålla ordning på den stora omfattningen av listor och beställningar).

- Onumrerade lagerlistor (Ej ingående i Hesselblads ordinarie svit ovan, och oftast med ett färre antal mynt på enbladig lista).

- Personliga brev/offerter (Adresserade till specifika personer, och undertecknade av Hesselblad själv).

Listor av de båda övre kategorierna kopierades upp i ett antal exemplar och skickades ut till Hesselblads kunder. P.g.a sitt enkla utförande har dessa oftast inte sparats och är därför förhållandevis svåröverkomliga idag.

De personliga breven/offerterna är mycket sällsynta och var för sig unika! Dessa är extra intressanta då de innehåller personlig information och även Hesselblads egenhändiga mycket trevliga namnteckning.

Objektnr 250900662

Visningar 1 094

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

LITTERATUR. Hesselblad. Lagerlista 67, feb 1962

Pris

45 kr

numix

Kalmar, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

6 111 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?