Beskrivning

Svenska fåglar efter naturen och på sten ritade af M. och W. von Wright

Plansch ur verket ”Svenska Fåglarna” från Bröderna Von Wright,

Färglitografi (Chromolitografi)

Bladstorlek: 39cm x 29cm

Litografier har något obetydligt gulnad

Konstnärsbröderna Magnus, Wilhelm och Ferdinand von Wright är kända för sina mångsidiga porträtt, landskap och fågelmålningar samt för sina vetenskapliga djur- och växtillustrationer. Verket ”Svenska fåglar” illustrerad av Magnus von Wright (1805-1868), började dyka upp i häften 1828 på initiativ av den svenska ornitologen och greven Nils Bonde.

Den äldste av bröderna, Magnus von Wright (1805–1868), som är känd för sina landskapsmålningar, var en på sin tid inflytelserik kulturperson i Helsingfors. Han verkade bland annat som lärare i Helsingfors universitets ritsal och som sakkunnig i Finska Konstföreningen, och medverkade därigenom till att Ateneums samlingar föddes. I sina målningar med Helsingforsmotiv såsom Från Skatudden (1868) och Kall vintermorgon ”utsigt från mitt fönster” (Annegatan) (1868) beskrev han den förändring som skedde i staden.

Wilhelm von Wright (1810–1887) verkade huvudsakligen i Stockholm och på ön Orust på Sveriges västkust. Han arbetade som vetenskaplig illustratör för Kungliga vetenskapsakademien i Sverige. Wilhelm bistod sin bror Magnus med illustrationer till verket Svenska foglar som presenterade fågelbeståndet i Sverige. Verket omfattar 182 färglagda teckningar där fåglarna är avbildade med vetenskaplig exakthet. Enligt vår tids ornitologer stämmer brödernas bilder fortfarande. Wilhelms karriär blev kortare än de andra brödernas på grund av förlamning.

OBS!

-Priset är inklusive porto

-Vid retur står köparen för retur kostnader

*Delivery price for international orders is 150 SEK for EU-country and 185 SEK rest of the world

Titta gärna på våra andra försäljningar

Objektsnr 460059099

Visningar 270

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

1920 Färglitografi - Morkulla - Svenska Fåglar, Von Wright

Pris

499 kr

dahlströmsfineart

Bromma, Sverige

4.9

dahlströmsfineart

Företag

Toppsäljare

458 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?