Beskrivning

39*50.5 cm litografi, förmodligen Tomasz Holuj “Fluteman”, säljes

Vid städning av föräldrahemmets vind påträffades en litografi på papper. Jag har inget minne av det från barndomen. Mina föräldrar var inte särskilt konstintresserade, så jag tror egentligen inte att det var deras. Däremot tog de i omgångar över kvarlåtenskap från släktingar som seglade vidare. Kan denna litografi tillkommit på det sättet?

Det blev lite detektivarbete innan jag slutligen känner mig någorlunda säker på att konstnären är Tomasz Holuj (https://www.bukowskis.com/sv/bukipedia/13167-tomasz-holuj). En snarlik målning återfinns på (https://auctionet.com/sv/2472092-tomasz-holug-akvarell-pa-papper-fluteman-modern).

Storleken är ca 39*50.5 cm. På baksidan har någon med svår handstil skrivit ”Unerare i Sthlm {ny rad} Tomas Haloy”. Jag gissar att den tidigare ägaren skrev av vad hen hörde i något konversations-sammanhang. För ”Haloy” stavas det ju inte. Och vad är en ”unerare”?

Skicket är fint, skulle jag säga. Den enda skavanken jag noterar är att pappers-hörnet längst upp till höger ger ett halv-vikt intryck (se bild).

Den lite udda storleken gjorde att inga av mina standard-frakt-lådor passade. Jag fick klippa till en av två lådor. Så även om själva litografin bara väger 33 gram, så blir total-vikten inklusive frakt-låda 1.6 kg.

20-kr-sedeln tjänar som storleksreferens och ingår inte i affären.

För Schenker-frakt eller avhämtning i Göteborg.

Objektsnr 630250687

Visningar 86

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mån 29 apr 15:56

39*50.5 cm litografi, förmodligen Tomasz Holuj “Fluteman”, säljes

Slutpris

|

25 kr

Auktionen är avslutad

Margo2637 vann auktionen

rhenriknilsson

Göteborg, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

283 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?