Beskrivning

En fin tavla av Waldemar Marberg 1964 signerad MW på båda sidor med en dedikation på baksidan.
Bildmått 63 x 48 cm
Rammått 72 x 57 cm
Samfrakt 3 dagar /Sverige/
I fint begagnad skick, mindre repor på ramen finns.

Waldemar Marberg (1924-1993) växte upp på örlogsvarvet i Göteborg, där fadern var snickare. Då han gick i fjärde klass flyttade familjen till Brämaregården på Hisingen, i den miljö nära varven och hamnen, som senare kom att bli Marbergs främsta konstnärliga motiv.
Under de fyra åren studerade han teckning på kvällstid för Harald Skogsberg och Nils Wedel på Slöjdföreningen och kom därefter in som frielev på Valands konstskola.
Marberg lyckas 1946 komma över en liten lokal på Hisingsgatan, som används som ateljé och året därpå gifte han sig. Konstförsäljningen gick dåligt, men han fick utrymme på en utställning på Galleri Aveny i Göteborg och på ett galleri i Stockholm och 1951 återigen på en samutställning på Galleri Aveny. Sin första separatutställningen hade Marberg på Lorensbergs Konstsalong hösten 1951, där han visade ett 50-tal oljemålningar och ett 40-tal vaxkritor, med stadsmotiven från Göteborg som de mest framträdande. Utställningen gav ett ekonomiskt överskott, så att Marberg kunde resa till Spanien för att äta upp sig och måla.
År 1956 ställde Marberg åter ut på Lorensbergs konstsalong med recensioner som rubriceras Göteborgsmåleri även om många motiv var från Spanien.
En stor retrospektiv utställning med varvs- och hamnmotiv på Göteborgs sjöfartsmuseum, resulterade även i en bok om Marbergs konstnärskap av Jan Olsson, som gavs ut av Tre Böckers förlag 1991.

Objektsnr 630964796

Visningar 61

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 25 apr 21:51

WALDEMAR MARBERG "Vinberg på Ischia" oljemålning på pannå, signerad MW 64

Utropspris

|0 Bud

700 kr

Auktionen avslutades utan bud

Vasjust

Uppsala, Sverige

5.0

Vasjust

Verifierad

Toppsäljare

173 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?