Beskrivning

Svensk whisky – en historia om groggvirke, järn och Mackmyra, av Petter Karlsson (text) och Johan Olsson (fotografier)

Nu kommer den första boken om svensk maltwhisky, med kapitel som Doktor Whisky, Bondförnuft, Näsa för sprit och Singeltjejen! En helsvensk whisky, varför har man aldrig lyckats skapa en sådan? Frågan blev hängande några ögonblick i den friska fjälluften en marsdag 1998. Åtta år senare släpptes Mackmyra Preludium:01 den första i raden av gnistrande droppar fulla av svensk hantverkstradition och uppfinnarglädje.

Svensk Whisky - En historia om groggvirke, järn och Mackmyra är berättelsen om åtta civilingenjörer som far till en stuga i Sälen och kommer hem med en revolutionerande företagsidé. Men det är också historien om 15-åringen som blev besatt av tunnor, om brukspatronen som bytte järn mot alkohol och om Povel Ramels och spanska bönders betydelse för våra smaklökar. Ej att förglömma det märkliga släktskapet mellan det världsberömda regalskeppet Vasa och Sveriges första riktiga single malt. Skål och välkommen till en unik läs- och smakupplevelse!

Den tunga, stora och inbundna boken (linneklotband) i stående format i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i nyskick! Boken är rikligt illustrerad med härliga fotografier i färg.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 345/220 mm
Ryggbredd ca 22 mm
Vikt ca 1480 gram
Sidantal 201
Författare Petter Karlsson
Fotografier Johan Olsson
Förlag Förlaget Sellin & Partner Bok & Idé AB
Språk svenska
Utgivningsår 2006
ISBN 91-7055-339-4

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr där den fina boken blir väl emballerad. Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 2-4 arbetsdagar för leverans inom landet. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektsnr 630588184

Visningar 52

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 25 apr 18:52

Svensk whisky – en historia om groggvirke, järn och Mackmyra

Såld för

|0 Bud

180 kr

Auktionen är avslutad

Såld med prisförslag

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 790 omdömen