Beskrivning

Här säljes vintage kläder från 1970-talet att användas till Plastys Peggy (Barbie/Skipper/Francie-kopia).

Det tyska företaget Plasty tillverkade under åren 1964-1979 en Barbiekopia som fick namnet Petra. Hon hade en bror som hette Fred och en lillasyster som hette Peggy. Från början var Peggy en kopia av Skipper, men sedan 1974 mer lik Barbies kusin Francie.

Dessa kläder (skjorta, slängkappa och byxor) med tillhörande skor och väska är så gott som helt helt säkert tillverkad under 1970-talet. Osäkert är dock om det är Platsy som tillverkat dessa, förutom skjortan som helt klart är Plasty från 1976. De andra klädesplaggen kan vara något annat företag som tillverkar Barbie-kopior och osäkert är också om alla sakerna från början ska ses som ett kit. Klart är dock att de har använts till en Peggy-docka, men kan givetvis också användas av andra dockor som är samma storlek som Peggy dvs runt 24 cm. Exempelvis Mattels Skipper i tidigare modeller eller Mary Quants Daisy.

Byxans knapp har lossnat så båda delarna sitter på höger sida, men den funkar som den ska och kan sys fast på rätt ställe igen. Väskans ena ”gångjärn” har gått sönder. Annars i fint skick. För skick var god se bilder.

Kolla gärna mina övriga auktioner, jag samfraktar gärna.
Jag ansvarar inte för fraktbolagets hantering.

Objektnr 633060280

Visningar 92

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 26 maj 23:00

Vintage kläder fr 1970-talet till Plastys Peggy (Barbie/Skipper/Francie-kopia)

Slutpris

|

49 kr

Auktionen är avslutad

jolker vann auktionen

chao-69

Göteborg, Sverige

4.9

Verifierad

Toppsäljare

334 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?