Beskrivning

En Elastoline flicka som sår eller kanske matar gäss. Bondflickan är märkt undertill av den tyska tillverkaren O&M Hausser med "Elastolin Germany". Flickan är inte ny och verkar vara från strax efter andra världskriget. Den är cirka 9,5 centimeter hög och 3,5 centimeter bred (vid foten). Flickan är ett bedårande vrak, med åtskilligt färgavskrap och spricka under foten. Var vänlig titta noga på bilderna, innan du bjuder.

Elastolin är ett varumärke som användes av det tyska företaget O&M Hausser för leksakssoldater och andra typer av figurer. Firman Hausser grundades år 1904 av Christian Hausser och hans söner Otto och Max. Fabriken låg i Ludwigsburg nära Stuttgart. De tidiga figurerna tillverkades av gips, sågspån och andra hemliga material och var uppbyggda på ett skelett av järntråd. De bemålades av hemmafruar i sina hem. Senare kom leksakerna att tillverkas av plast.

Detta är en äkta auktion! Utropspris endast 49 kronor och inget reservationspris, utan du får den söta flickan för 49 kr om ingen annan bjuder högre! Jag tar aldrig ut någon avgift för förpackningsmaterial, hantering eller dylikt. Postens normalporto för denna auktion blir 36 kronor.

Betalning på Traderas sida: PayPal, bankgiro, Swish mm. Självklart sampackar jag om du vinner fler av mina auktioner. Titta gärna på mina andra auktioner.

(Sökord: Elastolin Deutsches Reich Massefigur Bäuerin Bauersfrau Magd beim sähen Lineol )

Objektnr 633028952

Visningar 80

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 26 maj 20:30

Flicka som sår eller matar gäss av Elastoline från O&M Hausser Germany bondfru

Utropspris

|0 Bud

49 kr

Auktionen avslutades utan bud

finagrejer6

Södertälje, Sverige

5.0

finagrejer6

Verifierad

Toppsäljare

556 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?