Beskrivning

Extremt unik chans att buda på en otroligt vacker och proffsigt snidad träfågel av Algot Andersson.
(Är väldigt väldigt ovanlig). Alla Algots verk är snidade och målade av Algot själv. Han kallades Hunnebostrands "döderhultare". Läs mer längre ner.

Storlek: H: 12 cm, 54 g
Skick: Toppskick - Signerad - Inga anmärkningar.
Litet avslag längst ut på grenen finns på bild 9 och det är väldigt litet.
Annars I Toppskick - utan några fel!!

Samfrakt: Kontakta vid samfrakt så kan vi se vad vi kan lösa!!

Packas alltid noga och väl!!!!

Obs!! Ansvarar ej för postens hantering.

Algot var redan som barn intresserad av formgivning och arbetade med både lera och trä. ”Snickerboa” i källaren i huset i Stenklev blev ett kärt tillhåll vid sidan av stenhuggeriet. Så småningom blev slöjden en extra inkomst. Algots produktion omfattade möbler, modellbåtar, fåglar och människofigurer.

Algot lät sig inspirerad av Leo Dahlgren när det gäller modellbåtar. Leo var en annan Hunnebostrandsbo, som var känd för sina fina modellbåtar. Han har bland annat gjort votivskeppet i Hunnebostrands kyrka

Från början sålde Algot enstaka föremål, men så småningom ökade produktionen och hustru Viola tog över affärerna. Hon såg till att prisnivån höjdes från vänskapspriser till mer affärsmässiga priser. Tora, som var föreståndare på Ålderdomshemmet Valla i Tossene, var en stor kund, en annan var Assar Olausson, som drev Motorcentralen i Hunnebostrand, men i övrigt var det många småkunder.

Algot hade en stor egen samling. I gamla Folkets Hus i Hunnebostrand gjordes en större utställning år 2005 Algot skapade också en mindre vandringsutställning, som bland annat visades i dåvarande SE-bankens lokaler i Hunnebostrand och i Erik Mattssons (”Hallons”) affär vid Dinglevägen.

Källa: fjordarochfolk .se

Objektsnr 628063973

Visningar 123

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mån 8 apr 18:17

Algot Andersson - Rödhake - Ovanlig!! - Träfågel - Träfigur - Träsnideri

Slutpris

|

1 200 kr

Auktionen är avslutad

MrsHerlitz vann auktionen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?