Beskrivning

Förbandslåda 1 från 1930-talet
Tillverkare apotekare Axel Kistner, Stockholm
Välbevarad låda med beslag av mässing.

Förbandslådan är från 1930-talet, möjligtvis 1920-talet. Lådan innehåller 6 rullar gasbinda / bomullsbinda, 1 paket med steriliserande kompresser, 1 paket första förbandet, en medicinflaska (tom) och en febertermometer. Alla tillbehören är gamla, men jag kan inte garantera att alla är original från den tiden då lådan tillverkades. Lådan är märkt med en liten skylt med texten "AXEL KISTNER STOCKHOLM". På undersidan är det handskrivet "13:50" samt något jag inte kan tyda men som ser ut som en signatur.

Mått: Bredd 26 x 14 cm, höjd 12,5 cm.
Material: Trä med beslag i mässing.

Axel Kistner antogs som elev på apoteket i Norrtälje och avlade farm. kand.-examen 1867. Arbetade som anställd laborant på apotek i Norrtälje, Örnsköldsvik, Norrköping och på Kronan i Stockholm. Han fick anställning i Åbo för att där starta en kemisk teknisk fabrik samt mineral- och läskedryckstillverkning. Samtidigt invaldes han i styrelsen för Numa Petersons verksamhet i Stockholm. Etablerade sen en egen verksamhet med försäljning av apoteksutrustning och sjukvårds- och förbandsartiklar. Denna verksamhet övertogs av sonen 1917.

Jag använder mig av Tradera-betalning. Betalning ska ske inom 3 arbetsdagar. Efter att jag fått besked av Tradera att betalning är gjord skickar jag paketet inom 3 arbetsdagar. Jag är noga med att packa väl.

Objektsnr 627751185

Visningar 333

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 6 apr 12:18

VINTAGE: FÖRBANDSLÅDA 1, 1930-TAL +INNEHÅLL- AXEL KISTNER STOCKHOLM -MEDICINLÅDA

Slutpris

|

215 kr

Auktionen är avslutad

Peronet68 vann auktionen

Gullmarie1

Malmö, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

521 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?