Beskrivning

Marinhistoria, av Ronnny Lindsjö

I alla tider har en stats geografiska läge haft avgörande betydelse för möjligheten att utvecklas till en sjömakt. I detta sammanhang har önationer en stor fördel genom att de saknar landgränser att försvara. De kan därmed hålla en relativt liten armé för landets försvar och i stället lägga tyngdpunkten på ett starkt sjöförsvar. Genom ett fördelaktigt geografiskt läge i förhållande till rivaliserande stater, har nationer som det antika Aten, nyare tidens Storbritannien och det nutida USA kunnat utvecklas till marina stormakter. Deras militära strategier har byggt på möjligheten att upprätthålla herravälde till sjöss.

Denna bok är framtagen för att täcka behovet av en översiktlig sammanställning i marinhistoria för flottans och kustartilleriets elever vid Marinens officershögskola och Marinens krigshögskola. Avsikten är att ge grundläggande insikter i:

- det svenska sjöförsvarets materiella och organisatoriska utveckling,
- det svenska sjöförsvarets uppgifter och resurser under olika epoker,
- den allmänna utvecklingen av marina vapen och marin taktik,
- hur marina stridskrafter använts i väpnade konflikter.

Ronny Lindsjö (1946-2017) var sjöofficer (han började sin officersutbildning vid Kungliga Sjökrigsskolan sommaren 1970), fil.kand. i historia och statskunskap. Han hade mångårig erfarenhet av att vara chef och ledare, såväl i marinen som i civil verksamhet. Hade lång erfarenhet som utbildare och förmedlare, och har utformat ett stort antal kurser och utbildningar inom olika områden som ledning och ledarskap, medarbetarskap, konflikthantering. Han var en engagerande föreläsare och pedagog med känsla för det upplevelsebaserade.

Han har författat ett flertal böcker samt varit redaktör för ännu fler, oftast med marin- eller marinhistorisk anknytning.

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i nyskick. Boken är rikligt illustrerad med svartvita fotografier, reproduktioner och kartor.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 245/175 mm
Ryggbredd ca 30 mm
Vikt ca 1130 gram
Sidantal 487
Författare Ronny Lindsjö
Förlag Chefen för marinen
Utgivningsår 1993
Språk svenska
ISBN 91-970670-6-7
M-nummer 7740-399121

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 631528963

Visningar 25

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 5 maj 18:00

Marinhistoria – publicerad av Chefen för marinen

Utropspris

|0 Bud

140 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 801 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?