Beskrivning

Bildtexten lyder översatt till svenska "Akvarell av Führern från år 1914: Gamla Residensets gård i München".

På denna samlarbild har man alltså valt att avbilda ett konstverk av Hitler. Det är signerat längst ner till vänster med "München 1914 - Alter Hof - A. Hitler".
Då konstverket ej har exakt samma proportioner som samlarbildens standardmått är det meningen att man skall klippa bort den vänstra marginalen före inklistrandet i albumet. Detta har inte gjorts på denna bild.

Samlarbilder - ofta med propagandistiska motiv - var vanligt förekommande i Tredje Riket. Till varje serie samlarbilder såldes album som bilderna klistrades in i. Sådana album är idag attraktiva samlarobjekt, i varje fall om de är kompletta med alla bilder.

Denna bild är av den största storleken, 17 x 10,5 cm vilket täcker en halv sida i samlaralbumen. Bildens nummer är 107 (av 200) i en serie som heter "Adolf Hitler" kort och gott. Flera bilder i serien är av mindre format än denna.

Bilden är i bra skick, dock en aning solkig på baksidan och något i överkanten men har inte varit inklistrad. Och den är som sagt komplett med den vänstra marginalen intakt.

Objektsnr 630258906

Visningar 64

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mån 29 apr 10:18

Tredje Riket - Konstverk av Hitler på samlarbild

Utropspris

|0 Bud

165 kr

Auktionen avslutades utan bud

Rienzi

Älvsjö, Sverige

5.0

Rienzi

Verifierad

Toppsäljare

1 574 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?