Beskrivning

Detta spännande emblem som föreställer djävulen, Hin håle själv, Belsebub eller Satan om så önskas, illustrerar skrönan om Meister Puchsbaum och hans eventuella pakt med djävulen.

Puschsbaum var verksam i första halvan av 1400-talet som gotisk arkitekt och hantverksmästare. Hans mer kända insats är som chef för byggnadsverken i Wiens Stefansdomen mellan 1444 och 1544.

Det råder legendskapande kring Puschsbaum och hans död, gemensamt för dem är att han störtade mot sin död från byggnadssställningar. Några versioner menar att det skedde med hjälp från någon gammal avundsjuk mästare eller avundsjuk gesäll. Men den som portträtteras här gällen en pakt mellan Hin håle själv och Meister Puschsbaum som han fick betala för med sitt liv.

Idag råder det fortfarande osäkerhet om hans död men man tror det kan vara en tragisk byggarbetsplatsolycka, eller helt enkelt en generationskonflikt vilket man får anta som att han i så fall fick hjälp mot sitt öde.

Ett intressant märke i mycket bra skick! De flesta av dessa har färgsläpp mm.

--

Denna serie består av färglagda emblem som föreställer olika sagor och legender från Wienområdet.

Region: Gau Wien genom Winterhilfswerk des deutschen Volkes Gaugatuinsamlingar

Datum: 18-19 januari 1941

Serie: Wiener Sagen

Samfrakt sker vid fler vinster. Samtliga föremål är äkta från angiven tidålder. Föremålen säljs enbart för sitt historiska samlarvärde, utan något politisk motiv från säljare och samma förväntas av köpare.

Packning sker så fort som möjligt, inom 1-2 dagar vid omgående betalning. Notera dock att detta är enbart kopplat till en hobby och görs därav så praktiskt som möjligt då samlandet är en fritidssysselsättning.

Objektnr 631406880

Visningar 128

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 5 maj 19:10

Djävulen från Gau Wien ”Wiener Sagen” - WW2 – nazi – tredje riket – NSDAP

Slutpris

|

75 kr

Auktionen är avslutad

Thevil vann auktionen

Samlar3

johanneshov, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

168 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?