Beskrivning

Detta är ett så kallat spikträd och det finns fortfarande kvar att beskåda i Wien än idag. Dessa anor är från medeltiden. Genom århundraden så har hundratals spikar slagits in i det för lycka. Egentligen är det mittensektionen av en trädstam och inte hela trädet. Stammen är 2,19 meter hög och hålls på plats med fem järnband.

Dateringar som gjordes 1975 säger att det började växa runt 1400 och fällts 1440. Man har kunnat utröna att de första spikarna sattes i stammen medan det fortfarande levde och frodades, dvs traditionen i denna stam började innan 1440.

Första gången man kunnat notera i skrift om trädet är 1533 och redan 1548 fanns den i väggen till ett hus, det är den plats som idag går under Stock-im-Eisen-Platz. 1891 byggdes Palais Eqiutable på samma plats och då placerades välkända Stock im Eisen i en nisch. Huset innehåller anat intressant för historisk eller konstintresserade.

Dessa zinkemblem, handmålade, kommer från distriktet Gau Wien i en serie som hetter Wiener Sagen, dvs Wienska legender.

Alla motiv är kopplade till en saga eller legend från den egna trakten.

Föremål säljes från en privat samling, främst historiska objekt, militaria mm. Packning sker så fort som möjligt. Var medveten om att Postnord ansvarar för brev efter de överlåtits, om det är svårt att skilja vem som bär ansvar för t ex förseningar, begär gärna spårbar frakt. Självklart samfraktas fler objekt, avvakta för nytt fraktpris.

Historiska militariaföremål eller andra samlarobjekt säljes enbart till samlare som samlarobjekt eller intressenter såsom ekonomiska investeringar. Objekt erbjuds helt utan någon politisk koppling ifall sådan karaktär finnes och köpare förväntas ha seriöst samlarintresse utan politiskt baktanke.

Objektnr 631920709

Visningar 26

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 12 maj 19:16

Wienska legender: Stock im Eisen, tredje riket, nazi, WW2

Slutpris

|

40 kr

Auktionen är avslutad

AnuK2021 vann auktionen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?