Beskrivning

Faror för staten av svåraste slag. Politiska fångar på Långholmen 1880-1950

Världen över förföljs och straffas idag politiskt och fackligt aktiva, journalister och oppositionella. Även i Sverige har ett statligt maskineri av lagstiftning, rättsväsende och säkerhetspolis under perioder satts in mot dem som utmålades som den inre fienden, allt från åtalsraseriet mot den unga arbetarrörelsen till ingrepp mot antifascistiska rörelser under andra världskriget, till exempel blev under själva kriget motståndshandlingar i Sverige mot det nazistiska Tyskland anledning till internering eller straffarbete.

I ett trettiotal illustrerade personporträtt möter vi här några av dem som under perioden 18801950 betraktades som inre fiender och vars politiska och fackliga verksamhet förde dem till fängsligt förvar på Långholmen.

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i nyskick. Boken är förlagsny! Den är illustrerad med fotografier/bilder i såväl färg som svartvitt.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 225/180 mm
Ryggbredd ca 30 mm
Vikt ca 970 gram
Sidantal 320
Författare Bo Widfeldt
Förlag Stockholmia förlag
Språk svenska
Utgivningsår 2012
ISBN91-7031-251-9

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet! Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 629030192

Visningar 37

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 10 apr 18:20

Faror för staten av svåraste slag Politiska fångar på Långholmen - FÖRLAGSNY!

Utropspris

|0 Bud

85 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 807 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?