Beskrivning

En äldre, (första halvan av 1900-talet) snygg sparbössa från Stockholms Läns Sparbank. Den är ifint skick och i den klassiska rundade formen. Bössan är rektangulär med rundade kortsidor och bygelhandtag ovanpå. På sidorna finns ett mynt och ett sedelhål. Bössan är gjord av rödpatinerad metall, med en namnskylt fäst frampå. Dessa bössor tillverkades av Låsbolaget i Eskilstuna, även om jag inte kan hitta någon sådan märkning på denna sparbössa. Höjden är cirka sex centimeter, längden 9,5 och bredden fem centimeter. Frampå sparbössan står det "Stockholms Läns Sparbank" samt undertill "Sparbankernas Centralupphandling 30600". Man kan öppna luckan som finns undertill, för att få ut sina mynt. (Nyckeln saknas dock.) Var vänlig se bilderna.

Detta är en riktig auktion! Utropspris endast 59 kronor och inget reservationspris, utan du får Stockholms Läns Sparbank-bössan för 59 kr om ingen annan bjuder högre! Jag tar aldrig ut någon avgift för förpackningsmaterial, hantering eller liknande. Postens porto för den här auktionen blir 45 kronor (postens påse small).

Betalning på Traderas sida t.ex. med PayPal, Bankgiro, Swish mm. Självklart sampackar jag om du vinner fler av mina auktioner. Titta gärna på mina andra auktioner.

(Sökord: insamlingsbössa bössa bank sparbanker sparande banker spargrisar sparbössa sparbössor bössorsparbanksbössor )

Objektsnr 627313539

Visningar 68

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 31 mar 09:46

Stockholms Läns Sparbank röd metall sparbössa Låsbolaget i Eskilstuna spargris

Utropspris

|0 Bud

59 kr

Auktionen avslutades utan bud

finagrejer6

Södertälje, Sverige

5.0

finagrejer6

Verifierad

Toppsäljare

555 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?