Beskrivning

Fotbolls flagga tyg-affisch från 1998 i helt nytt skick aldrig använd SAMLAROBJEKT
storlek ca 109cm x 73cm
Det skickas alltid ett automatiskt vinnarmail från Tradera med min info om betalning, oavsett vilken tid på dygnet varan blivit såld till er.

Roberto Baggio, född 18 februari 1967 i Caldogno i provinsen Vicenza i Veneto, är en italiensk före detta fotbollsspelare. Han fick smeknamnet Il divino codino, som ungefär betyder den gudomliga hästsvansen, eftersom han under större delen av fotbollskarriären hade en liten hästsvans i kombination med att han bekänner sig till buddhismen.

Karriär:
Roberto Baggio spelade i anfallet, både som offensiv mittfältare och anfallare. Han spelade för några Italiens största klubbar, till exempel Juventus, Milan, Inter och Fiorentina och rankas som en av världens bästa fotbollsspelare genom tiderna. Han har blivit tilldelad Ballon d'Or och är med på Fifa 100-listan. I det italienska landslaget gjorde han fina insatser vid de tre världsmästerskap som han medverkade i.

VM 1990: I sitt första VM, 1990 på hemmaplan, gjorde Roberto Baggio två mål på fem matcher. Ett av dessa mål, det mot Tjeckoslovakien i den sista gruppsspelsmatchen, var ett solonummer som sedermera utsågs till turneringens vackraste. Italien missade att nå final efter att ha blivit utslaget mot Argentina i semifinalen efter straffsparksavgörande. I den efterföljande bronsmatchen gjorde Roberto Baggio sitt andra mål i turneringen. I samma match hade han möjlighet att slå en straffspark, men han överlät på Salvatore Schillaci att skjuta straffen så att denne kunde vinna VM:s skytteliga.

VM 1994: Vid VM 1994 var förväntningarna höga på Italien i allmänhet och Roberto Baggio i synnerhet. Han hade ett par bra säsonger före VM och 1993 utsågs han till både Europas och världens bäste fotbollsspelare. Italien gick till VM-final mycket tack vare hans fem mål på sju matcher. Han gjorde avgörande mål i åttondels-, kvarts- och semifinal med välplacerade skott innanför stolpen eller via stolpen i mål. Finalen förlorades mot Brasilien och avgjordes med straffsparksläggning. Bland annat Roberto Baggio missade sin straff, något han själv sagt har retat honom i flera år efteråt. Efter VM-finalen avböjde han att äta middag med den italienska truppen, utan valde att låsa in sig i sitt hotellrum.

VM 1998: I och med VM 1998 gjorde Roberto Baggio sitt tredje och sista VM och han gjorde två mål och två målgivande passningar på fyra matcher. Italien blev återigen utslaget efter straffsparksavgörande, denna gång mot Frankrike i kvartsfinalen. Roberto Baggio räddade Italien från en fiaskostart på turneringen genom att ordna en straff i slutminuterna av matchen mot Chile och sedan själv skjuta in straffen till slutresultatet 2-2. Han blev då den första, och hittills enda italienska spelaren som gjort mål i tre olika världsmästerskap.

Sammanlagt spelade Roberto Baggio 16 VM-matcher och gjorde på dessa nio mål. Ingen annan italienare har gjort fler VM-mål än han. Av de straffsparksläggningar Italien var inblandat i under VM-turneringarna som han deltog i var han varje gång en av skyttarna och missade en gång.

Roberto Baggio avslutade sin fotbollskarriär våren 2004 i Brescia. Under hela sin professionella fotbollskarriär spelade han i Italien där han på 488 matcher gjorde 218 mål. I landslaget gjorde han 27 mål på 56 landskamper.

Meriter:

Landslaget:

  • VM-turneringar: 1990 (brons), 1994 (silver), 1998

Klubblag.

  • UEFA-cupmästare 1993 (Juventus)
  • Serie A-mästare 1995 (Juventus)
  • Vinnare av Coppa Italia 1994/1995 (Juventus)
  • Serie A-mästare 1996 (AC Milan)
  • UEFA-cup-finalist 1990 (Fiorentina)
  • Coppa Italia-finalist 1992 (Juventus)
  • UEFA-cup-finalist 1995 (Juventus)
  • Coppa Italia-finalist 2000 (Inter)

Personliga meriter:

  • Vald till Europas bäste fotbollsspelare U-23 1990
  • Vald till Europas bäste fotbollsspelare 1993
  • Vald till världens bäste fotbollsspelare 1993
  • Vald till Allstarlaget i VM 1994
  • Vald till Allstarlaget som 2002 mötte Zinedine Zidanes ihopsatta drömlag som mötte tidernas bästa fotbollsspelare i en välgörenhetsmatch.
  • Golden Foot 2003


---------------------------------

Jag skickar ca varann vecka beroende om jag är borta på spelningar.
Hinner då ej svara på mail eller tradera meddelande när jag turnerar.
Men lugn, jag mailar alltid kunder i samband när det packas och är postat.
Tack för att du handlar!
CharliesMusic medlem sen 2007 på Tradera


Kolla alltid din mail för mer information om leverans!
Vinnarmailet skickas ut automatiskt efter ca 10 minuter
med ett fyrsiffrigt "1234" order nummer,
Köper du fler produkter vid olika tillfällen, slås dina köp ihop till en order
och det skickas ett nytt automatiskt vinnarmail för samfrakt.

---------------------------------

Objektnr 631641027

Visningar 31

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Fotbolls flagga BAGGIO (tyg-affish) 109x73cm SAMLAROBJEKT från 1998 nyskick

Pris

275 kr

Charliesmusic

Tibro, Sverige

5.0

Företag

Toppsäljare

3 787 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar|Fri frakt över 2 099 kr

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?