Beskrivning

Titel: R-Type
Utgivare: Nintendo
Releasedatum: 1991
Plattform: Nintendo Gameboy

R-Type är en sidscrollande shoot 'em up mest känd för sitt extremt tuffa och strategiska spel. Du kontrollerar rymdskeppet R-9 när det gör ett sista försök att slå tillbaka det onda Bydo-imperiet.

R-9 är som standard utrustad med en liten pistol som bara kan ta ner de minsta fiender utan att avlossa flera skott. Genom att hålla ned avfyrningsknappen kan den laddas upp för att frigöra en stor energiskur, vilket eliminerar alla utom de starkaste fienderna i dess väg. Då och då kommer baljor flygande i din riktning. När de blir skjutna släpper de en uppgradering. Den första kommer alltid att vara den som kallas "The Force", vilket är en vapenkapsel som klamrar sig fast antingen på fram- eller baksidan av ditt skepp, absorberar alla fiendens kulor eller fungerar som en stötfångare med vilken du kan flyga frontalt in i dem. Du kan också använda det som ett offensivt vapen genom att avfyra det och dra in det igen. Att bemästra kraften är avgörande för att överleva i R-Type eftersom det måste användas både som skydd mot kulkluster, som en fjärrstyrd kanon och i för att rensa skärmen från hinder. Andra uppgraderingar ger dig målsökande missiler eller en större huvudpistol. Olika vapentyper, differentierade genom deras färg, tjänar olika syften. Den blå sänder laserstrålar som studsar över skärmen (bra för tunnlar), den röda skjuter rakt fram och den gula följer alla väggar som den kan stöta på (bra för artilleriplaceringar).

Stadierna i R-Type är gjorda i en organisk stil, verkligen inspirerade av H. R. Gigers konstverk för Alien-filmerna. När den kom ut ansågs den vara trendsättande eftersom den bröt sig från den stereotypa sci-fi-formen från andra shoot 'em ups. Dels är själva nivåerna din fiende, vilket exemplifieras av den fjärde, där spindelliknande varelser väver nät som täcker skärmen och blockerar din väg eller nivåer med invecklade tunnelsystem. Ändå hanteras nivåerna bäst med en kombination av strategi och reflexer, utan den memorering som krävs av R-Types samtida rival, Gradius.

PRODUKTINFORMATION

KODER - Om du köpt ett begagnat spel av Niotek Games så utgå från att eventuella koder i spelet kan vara förbrukade.

GARANTI - Niotek erbjuder 12 månaders garanti på alla begagnade spel och nya produkter enligt svensk lag.
Niotek erbjuder 3 månaders garanti på alla begagnade konsoler och begagnade tillbehör om inget annat anges i produkttexten.

BILDER - De flesta bilder är generella produktbilder. Det som gäller är texten, om man är osäker på vilken utgåva av spelet som säljs.

FÖRKORTNINGAR - Produktens namn kan ibland innehålla olika förkortningar. Nedan kan du se vad dessa betyder:
Cart only - Betyder endast kassett
CB - Cart/CD + Box betyder att produkten innehåller kassett och box men ingen instruktionsbok(manual)
CiB - Cart/CD + Instruktions + Box betyder att produkten är komplett med kassett, instruktionsbok(manual) och box.

BESTÄLLNINGSINFORMATION

FRAKTER - Vi samfraktar ALLTID vid köp av flera produkter. Din produkt utlevereras från oss i normala fall nästkommande arbetsdag. Vårt lager är i dalarna, mitt i Sverige med andra så leveranserna är hypersnabba. Din produkt packas väl för att hålla samma höga standard som vi själv vill få våra paket skickade till oss.

DIN ADRESS - Om du uppgivit fel adress hos tradera och ditt paket inte kommer fram, så är du själv ansvarig för detta. Niotek skickar INTE om ditt paket igen utan att du betalar för eventuell returfrakt och ny frakt ut till dig.

ÖPPET KÖP - gäller i 14 dagar från det att du mottagit din produkt. Om du vill returnera så ska du kontakta oss innan så löser vi det utan problem.

Objektsnr 625235864

Visningar 90

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

R-Type - Gameboy - SCN - - Cart & Manual only

Pris

399 kr

Niotek

Smedjebacken, Sverige

5.0

Niotek

Företag

Toppsäljare

4 431 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?