Beskrivning

Begagnad DVD enligt bild i fint skick.

Spansk utgåva med engelskt tal.

Friday the 13th: The Series är en fantasy skräck TV-serie som sändes i tre säsonger, från den 3 oktober 1987 till den 26 maj 1990, i första sändningssyndikeringen. Serien följer Micki och Ryan, kusiner som ärver en antikaffär; efter att ha sålt alla antikviteter lär de sig av Jack Marshak att föremålen är förbannade. Trion arbetar sedan tillsammans för att återvinna föremålen och återlämna dem till affärens kassaskåp för säkerhet.

Ursprungligen skulle serien ha titeln The 13th Hour, men producenten Frank Mancuso Jr. trodde att detta skulle avskräcka tittare och istället tog namnet Friday the 13th för att medvetet locka till sig publik. Trots denna titel och det faktum att den officiellt betraktas som en del av franchisen, har serien inga berättelsekopplingar till filmserien med samma titel, eftersom Jason Voorhees inte dyker upp, och inte heller någon karaktär kopplad till filmerna.

Serien och filmerna har emellertid flera kopplingar till cast och crew. Seriens producent, Frank Mancuso Jr., var producent för filmserien från Friday the 13th Part 2 (1981) till den sista delen distribuerad av Paramount (Friday the 13th Part VIII: Jason Takes Manhattan 1989, ett år innan TV-serien avslutades). En av seriens stjärnor, John D. LeMay, fortsatte att spela i Jason Goes to Hell: The Final Friday, gäststjärnan John Shepherd spelade Tommy Jarvis i Friday the 13th: A New Beginning, och episoddirektören David Cronenberg dök upp i Jason X. Fred Mollin, Rob Hedden och Tom McLoughlin arbetade bakom kulisserna för båda serierna.

Objektnr 628119356

Visningar 126

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Friday the 13th: The Series 1987-1990 6-Disc DVD Fantasy Horror

Pris

399 kr

box-of-things

Bålsta, Sverige

5.0

box-of-things

Verifierad

Toppsäljare

11 915 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?