Beskrivning

ANN WÄRFF, Kosta Boda, "Snowball", 3 st skulpturala ljuslyktor, klarglas, formgiven år 1973.

Snowball skapades genom ett experiment där man blåste glas direkt i en snödriva. Väldigt fina att gruppera flera tillsammans!

Höjd: ca 8 cm (tunga!)
Bredd: ca 9 cm

1 st i perfekt skick och med etsad signatur KOSTA BODA. 2 st äldre utan märkning (sedvanligt) med smärre hack/nagg undertill (inget som syns/stör intrycket), vänligen se bilder.

*******************************************
Ann Wolff (känd som Ann Wärff), född 1937 i Tyskland, är en internationellt känd skulptör som arbetar med glas likväl som metaller, harts och betong. Hon kom till Sverige 1960 och arbetade för Kosta Boda mellan 1964-1978. Ann studerade som ung vid skolan Hochschule fur Gestaltung i Tyskland och senare även genom självstudier i Frankrike. Hon finns representerad på ett flertal av världens museer, och har medverkat i konstutställningar samt privata och offentliga samlingar spridda över hela världen. För Kosta Boda har hon designat den berömda Snöbollen, som har lyst upp människors hem sedan 1973. Ljuslyktan har sålts i över 15 miljoner exemplar. Hon har under sin långa karriär tagit emot en mängd utmärkelser, som t.ex. Lifetime Achievement Award från Glass Art Society och den prestigefyllda Price PRO EUROPA 2011.

Objektsnr 628398923

Visningar 152

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mån 1 apr 14:23

ANN WÄRFF - Kosta Boda - 3x Snowball Snöboll - Ljuslykta retro konstglas - PÅSK

Slutpris

|

215 kr

Auktionen är avslutad

pass4nisse vann auktionen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?