Beskrivning

En senare variant av Polaroids klassiska SX-70 kamera, en kamera som vars design och mekanik är lika unik och häftig nu som den var på -70 talet. SLR kamera så det du ser genom kameran är det som ses rakt genom linsen. Fälls ut och ihop enkelt och smidigt vilket gör den smidig att ha med sig. En riktig kult ikon inom fotografering.

Denna SX-70 är av Alpha modellen vilket är den senare förbättrade varianten där de gjorde diverse förbättringar och uppgraderingar, t.ex modernare elektronik, annan finish på den kromade ytan, ska öppna och stänga lättare och smidigare än tidigare variant, en plast-koppling på motorn i kameran är borttagen då den va en svag länk och gick av i äldre varianten.
Denna alpha har då även också både fäste för bär-rem samt skruv-fäste för stativ.

Denna kameran har blivit elektroniskt ombyggd för att fungera med endast den nyare 600 filmen som behöver 1/4 så mycket ljus som behövs för original SX-70 film, detta i sin tur gör det enklare att ta foton utan att va i lika stort behov av bra ljus, samt även tillgång till ett mycket större utbud av film då 600 film finns i fler olika varianter. Allt detta utan att behöva använda sig av ND filter för att fota 600 filmen.

Fotofilm finns att köpa ifrån Polaroids egna hemsida.
https://www.polaroid.com/collections/film-for-polaroid-600-cameras

Skick får ni bedömma själva utifrån bilderna.

Bilder jag har tagit med både blixt och utan tycker jag har blivit kanon(se exempel), kameran låter bra och har fungerat som den ska. Men då detta är en gammal kameran kan jag ju givetvis inte lämna några som helst garantier mer än att den fungerat bra de jag använt den, så säljs med samma förutsättningar som en otestad kamera.

Passa på att att buda hem en häftig gammal kamera som är helt perfekt för att fånga minnen på ett roligt och tidlöst sätt!

Objektsnr 626982328

Visningar 407

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 30 mar 16:25

Polaroid SX-70 Land Camera Alpha 1, 600-film konverterad

Slutpris

|

1 800 kr

Auktionen är avslutad

Analogshooter vann auktionen

Simme304

Kalmar, Sverige

4.9

Verifierad

95 omdömen

Mer från säljaren

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?