Beskrivning

Tillagt i objektsbeskrivningen 30 mar 09:18

VIKTIG INFORMATION TILL ER SOM ÄR INTRESSERADE AV ATT BJUDA PÅ DEN HÄR R71:AN. ------------------ DET HÄR ÄR EN 40 ÅR GAMMAL RADIO. VÄL ANVÄND OCH MODIFIERAD. SKRUVAR SAKNAS OCH DET ÄR LITE GLAPP I KONTAKTER OCH FUNKTIONER. SÄRSKILT NOTCH- OCH PBT-KONTROLLEN FUNGERAR INTE KORREKT (GLAPPT). RADION FUNGERAR MEN HAR SINA BRISTER. DET HÄR ÄR INTE MIN RADIO. JAG SÄLJER DEN PÅ UPPDRAG. JAG VILL INTE HA NÅGRA NEGATIVA OMDÖMEN. OM DU INTE ÄR SÄKER SÅ LÅT BLI ATT BJUDA. ÄR DU DÄREMOT L I T E HÄNDIG SÅ TROR JAG DU FIXAR PROBLEMEN. MOTTAGAREN HAR ETT S.K. PLAM-KORT FRÅN EDVIS INSTALLERAT. DET VERKAR VARA LIKA DET SOM SITTER I NRD525. DEN BESKRIVNINGEN SKICKAS PÅ MEJL TILL KÖPAREN. BÄSTA VÅRHÄLSNINGAR :-)

Tillagt i objektsbeskrivningen 27 mar 08:13

Observera att Notch-PBT glappar vilket gör att man får vrida (med två händer) för att det skall höras något. Detta lär vara ett vanligt fel för den här modellen. Kom ihåg att det är en gammal trotjänare som som tillverkades 1984-1990. Täcker kontinuerligt 10 kHz till 30,8 MHz. Belysning frekvens och S-meter fungerar.

Tillagt i objektsbeskrivningen 25 mar 19:45

Icoms original RAM-kort med ett lithium-batteri slutar att fungera förr eller senare. Att byta batteri är en knepig historia. Bryts spänningen är radion död. Men det finns lösningar. I den här mottagaren sitter ett nytt RAM-kort med EEprom som inte behöver batteri-backup och som håller radions livslängd.

Tillagt i objektsbeskrivningen 25 mar 19:45

Nätkabel medföljer. Manual (engelska) mejlas till köparen.

Tillagt i objektsbeskrivningen 25 mar 18:56

Den här mottagaren har PLAM installerad. PLAM, Sync Phase Locked AM, eller synkroniserad AM-mottagning innebär att vissa störningar (bland annat fädning och distortion) ofta reduceras avsevärt. De starkare stationerna på mellan- och kortvåg kan därför ofta avlyssnas med avsevärt bättre ljudkvalitet.

Äldre mottagare som stått oanvänd i en sommarstuga ungefär 2 år. En ägare. Säljs för dödsbos räkning.

Den här mottagaren är modifierad. Bland annat finns omkopplare för N(arrow)-W(wide) bandbredd samt en omkopplare märkt "TPBT" (passband tuning?) och ytterligare en omkopplare vid antennväljaren med okänd funktion.

Vid test av mottagaren så glappar Notch- och PBT-rattarna. Tryckknapparna för frekvens vill inte riktigt utan man får trycka lite hårdare. Några skruvar på undre chassiplåten och sidostycket saknas.

I övrigt verkar det mesta vara OK.

R71:an har använts som DX-mottagare i många år.

Säljs utan några som helst garantier eller ångerrätt.

Objektsnr 627902159

Visningar 972

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mån 1 apr 19:52

ICOM IC-R71E

Slutpris

|

2 180 kr

Auktionen är avslutad

Miksa57 vann auktionen

Twinplex

Borensberg, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

595 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?